Tvarohový hrnkový koláč

Recept Tvarohový hrnkový koláč

Přidal: , 3.5.2019

Kategorie: Koláče, Buchty, Dezerty

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Po odležení je koláček ještě lepší a druhý den ani nemluvím. Nicméně je obtížné odložit pár kousků i druhý den. Tento náš nedělní koláček je už tradice. Jednoduchý na přípravu a chuťově fantastický. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 3.5.2019

Kategorie: Koláče, Buchty, Dezerty

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

2 ksvejce
1 hrnekkr. cukr
1/2 hrnkuolej
2 hrnkyhladká mouka
1 hrnekmléka
1 bal.vanilkový cukr
1 bal.prášek do pečiva
3 PLkakao

Krém:

700 mlmléko
2 bal.vanilkový pudink
1 hrnekkr. cukr
500 gjemný tvaroh
3 PLrum
125 gmáslo

Poleva:

2 bal.zakysaná smetana
1 bal.čokoláda na vaření

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vajíčka vyšleháme s cukrem a vanilkou do pěny, přidáme olej a mléko. Na závěr přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Takto připravené těsto rozdělíme na 2 části v poměru 1:2.
  2. Větší část nalijeme do vyššího plechu, který jsme vyložili papírem a menší část obarvíme kakaem.
  3. Kakaové těsto cik cak navrstvíme na světlé a dáme péct. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 20 minut. Po upečení necháme vychladnout, natřeme krém a na krém dáme polevu. Odložíme do lednice ztuhnout.
  4. Krém:
    Klasickým způsobem uvaříme pudink. Pudink necháme mírně vychladnout, přidáme tvarohy a máslo pokojové teploty, ochutíme podle chuti rumem a mixérem vyšleháme hladký krém.
  5. Poleva:
    Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme mírně vychladnout. Do zakysané smetany postupně přidáváme mírně vychladlou čokoládu a promícháme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit