NejRecept.cz Dezerty Koláče Tvarohový koláč Tvarohový koláček s ovocným želé
Tvarohový koláček s ovocným želé
Recept Tvarohový koláček s ovocným želé
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Karambola Karambola    ·   3.2.2018

Tvarohový koláček s ovocným želé

Jednoduchý recept, který máte připravený do jedné hodinky. Pokud máte doma jemný tvaroh, doporučuji vám vyzkoušet. Zvládne ho připravit i začátečnice v pečení, takže žádný stres. I když by se vám želé nepodařilo vylít na koláček rovnoměrně, na chuti to vůbec nebude poznat. Autor: Karambola

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

4 ks
vejce
4 PL
kr. cukr
4 PL
polohrubá mouka
1/4 bal.
prášek do pečiva

Krém:

500 g
jemný tvaroh
300 ml
voda nebo mléko
1 bal.
zlatý klas nebo vanilkový pudink
dle chuti
kr. cukr

Želé:

1 ks
zralé mango
2 ks
mandarinka
1 bal.
čiré želé Dr. Oetker
dle chuti
kr. cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky a žloutky oddělíme. Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Pokud máme tuhou pěnu, postupně zašleháme jeden žloutek po druhém a za každým důkladně prošleháme. Vypneme mixér, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a už jen vařečkou promícháme.
  2. Těsto navrstvíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 25 minut. Sledujeme.
  3. Upečené těsto necháme vychladnout a připravíme krém. Ve vodě nebo mléce uvaříme pudink, osladíme cukrem podle chuti a necháme mírně vychladnout. Do mírně vychladlého pudinku přidáme tvaroh, promícháme a navrstvíme na vychladlé těsto. Pěkně uhladíme a odložíme na chvíli do mrazáku (já neměla čas, tak proto jsem zvolila mrazničku, pokud máte, postačí i na 2 hodinky do chladničky).
  4. Rozmixujeme zralé mango, přidáme šťávu ze dvou větších mandarinek, ochutíme cukrem a dáme na oheň ohřát. Přidáme celý balíček želé a přivedeme do varu. Odstavíme a necháme trošku vychladnout.
  5. Koláč vyjmeme z mrazničky nebo chladničky, připravíme si lžíci, kterou otočíme druhou stranou a na vypouklou část lžíce opatrně pomalu lijeme želé (snažíme se rovnoměrně po celém koláči). Takto se vám neudělají hrboly na koláči. Necháme ztuhnout a krájíme ostrým nožem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář