NejRecept.cz Dezerty Koláče Tvarohový koláč Tvarohový koláček s rebarborou
Tvarohový koláček s rebarborou
Recept Tvarohový koláček s rebarborou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Blažena

Koláček je výborný i s rebarborou, mám ji v zahradě, tak je škoda nevyužít. Pokud jste již ochutnali rebarboru, tak víte, že má jemně kyselou chuť, takže koláček vůbec není přeslazený. Pokud máte zahradu, určitě si vysaďte tuto skvělou surovinu, kterou nyní mají v oblibě šéfkuchaři dávat do každého dezertu. Je velmi populární a mně i velmi chutná. Určitě vyzkoušejte. Samozřejmě, pokud nemáte rebarboru, klidně ji vynechejte, je to klasický recept na základní tvarohový koláček. Autor: Blažena

NejLucka NejLucka    ·   14.6.2017

Tvarohový koláček s rebarborou

Koláček je výborný i s rebarborou, mám ji v zahradě, tak je škoda nevyužít. Pokud jste již ochutnali rebarboru, tak víte, že má jemně kyselou chuť, takže koláček vůbec není přeslazený. Pokud máte zahradu, určitě si vysaďte tuto skvělou surovinu, kterou nyní mají v oblibě šéfkuchaři dávat do každého dezertu. Je velmi populární a mně i velmi chutná. Určitě vyzkoušejte. Samozřejmě, pokud nemáte rebarboru, klidně ji vynechejte, je to klasický recept na základní tvarohový koláček. Autor: Blažena

Suroviny

Těsto:

600 g
hladká mouka speciál
300 g
moučkový cukr
250 g
Hera
1 balíček
prášek do pečiva
3 ks
vejce
2 PL
kakao

Tvarohová náplň:

750 g
jemný hrudkovitý tvaroh
3 ks
vejce
9 PL
moučkový cukr
1 balíček
vanilkový cukr
1 PL
Zlatý klas
podle chuti
citrónová kůra
500 g
rebarbora
podle chuti
skořice
Postup receptu
Vytisknout
  1. Těsto: mouku smíchanou s práškem do pečiva prosejeme. Přidáme změklou heru, cukr, vejce, kakao a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme odstát. Zatím si připravíme náplň.
  2. Náplň: v nádobě smícháme tvaroh, cukr, vanilkový cukr, žloutky, zlatý klas, citronovou kůru a sníh z bílků.
  3. Rebarboru oloupeme, pokrájíme, trochu posypeme cukrem a necháme odstát. Pustí šťávu, kterou slijeme a rebarboru uložíme na tvarohovou náplň.
  4. Těsto rozdělíme na polovinu. Jednu část rozválíme a pomocí válečku přendáme na vymazaný a pomoučený plech. Rozměr 30x40 cm s vyššími boky. Natřeme tvarohovou náplň, poklademe rebarboru a posypeme skořicí. Přikryjeme druhou částí těsta. Propícháme vidličkou a upečeme. Teplota 180 ° C 40 minut. Údaje jsou orientační.
  5. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář