Tvarohový koláček s rebarborou

Koláček je výborný i s rebarborou, mám ji v zahradě, tak je škoda nevyužít. Pokud jste již ochutnali rebarboru, tak víte, že má jemně kyselou chuť, takže koláček vůbec není přeslazený. Pokud máte zahradu, určitě si vysaďte tuto skvělou surovinu, kterou nyní mají v oblibě šéfkuchaři dávat do každého dezertu. Je velmi populární a mně i velmi chutná. Určitě vyzkoušejte. Samozřejmě, pokud nemáte rebarboru, klidně ji vynechejte, je to klasický recept na základní tvarohový koláček. Autor: Blažena

Přidal:admin, 14.6.2017
Kategorie: Moučníky
Tvarohový koláček s rebarborou

Suroviny

Těsto:
600 ghladká mouka speciál
300 gmoučkový cukr
250 gHera
1 balíčekprášek do pečiva
3 ksvejce
2 PLkakao
Tvarohová náplň:
750 gjemný hrudkovitý tvaroh
3 ksvejce
9 PLmoučkový cukr
1 balíčekvanilkový cukr
1 PLZlatý klas
podle chuticitrónová kůra
500 grebarbora
podle chutiskořice

Postup přípravy

  1. Těsto: mouku smíchanou s práškem do pečiva prosejeme. Přidáme změklou heru, cukr, vejce, kakao a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme odstát. Zatím si připravíme náplň.
  2. Náplň: v nádobě smícháme tvaroh, cukr, vanilkový cukr, žloutky, zlatý klas, citronovou kůru a sníh z bílků.
  3. Rebarboru oloupeme, pokrájíme, trochu posypeme cukrem a necháme odstát. Pustí šťávu, kterou slijeme a rebarboru uložíme na tvarohovou náplň.
  4. Těsto rozdělíme na polovinu. Jednu část rozválíme a pomocí válečku přendáme na vymazaný a pomoučený plech. Rozměr 30x40 cm s vyššími boky. Natřeme tvarohovou náplň, poklademe rebarboru a posypeme skořicí. Přikryjeme druhou částí těsta. Propícháme vidličkou a upečeme. Teplota 180 ° C 40 minut. Údaje jsou orientační.
  5. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrou chuť!