NejRecept.cz Dezerty Moučníky Tvarohový krémeš
Tvarohový krémeš
Recept Tvarohový krémeš
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Janaha

Moje mamina si přinesla tento recept z práce od kolegyně před více než 25 lety a od té doby ho v naší rodině pečeme ... pokud ho náhodou ještě neznáte, vyzkoušejte, je výborný ... Autor: Janaha

Janaha    ·   29.4.2016

Tvarohový krémeš

Moje mamina si přinesla tento recept z práce od kolegyně před více než 25 lety a od té doby ho v naší rodině pečeme ... pokud ho náhodou ještě neznáte, vyzkoušejte, je výborný ... Autor: Janaha

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Základ:

500 g
listové těsto

Tvarohová náplň:

500 g
jemný krémový tvaroh (ne hrudkový)
6 ks
žloutků
500 ml
mléka
3 bal.
vanilkové pudinky (3x37g)
100 ml
olej
moučkový cukr podle chuti

Bílkový sníh:

6 ks
bílků
6 lžic
(kopcovité lžíce) moučkového cukru
Postup receptu
Vytisknout
  1. Listové těsto rozválíme a přenesu na jemně vymazaný plech s vyššími okraji (40x29cm vysoký 4cm). Snažím se těsto rozválet tak, aby bylo po bocích trochu ohrnuté nahoru (alespoň 1 - 2cm). Udělám něco jako vaničku pro tvarohovou nádivku. Všechny suroviny na náplň vyšleháme (je to velmi řídké) a nalijeme na těsto.
  2. Peču na 200 ° asi 20-25 minut, dokud kraje listového těsta, které přečnívají, nezačnou růžovět (každá trouba peče jinak - řiďte se svou troubou).
  3. Zatímco se koláč peče, vyšlehne si tuhý sníh z bílků, po lžících přidávám cukr a dobře vyšleháme.
  4. Pak vyberu koláč z trouby, opatrně namažu sníh a dám ještě zapéct do světlehnědá (dohromady jsem ho pekla asi 30 - 35min). Krájí se až zcela vychladne, nejlepší je z chladničky.
  5. Listové těsto v tomto sladkém slouží pouze jako podklad pod tvarohovou náplní, takže nečekejte, že bude pěkně nalístkované. Pokud použijete plnotučný tvaroh, olej můžete vynechat, vícekrát jsem ho už dělala bez oleje.

Můj blog: Recepty z mojej kuchyne

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář