Tvarohový krémeš

Moje mamina si přinesla tento recept z práce od kolegyně před více než 25 lety a od té doby ho v naší rodině pečeme ... pokud ho náhodou ještě neznáte, vyzkoušejte, je výborný ... Autor: Janaha

Přidal:, 29.4.2016
Kategorie: Moučníky
Recept Tvarohový krémeš

Suroviny

Základ:
500 glistové těsto
Tvarohová náplň:
500 gjemný krémový tvaroh (ne hrudkový)
6 ksžloutků
500 mlmléka
3 bal.vanilkové pudinky (3x37g)
100 mlolej
moučkový cukr podle chuti
Bílkový sníh:
6 ksbílků
6 lžic(kopcovité lžíce) moučkového cukru

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozválíme a přenesu na jemně vymazaný plech s vyššími okraji (40x29cm vysoký 4cm). Snažím se těsto rozválet tak, aby bylo po bocích trochu ohrnuté nahoru (alespoň 1 - 2cm). Udělám něco jako vaničku pro tvarohovou nádivku. Všechny suroviny na náplň vyšleháme (je to velmi řídké) a nalijeme na těsto.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Peču na 200 ° asi 20-25 minut, dokud kraje listového těsta, které přečnívají, nezačnou růžovět (každá trouba peče jinak - řiďte se svou troubou).
  3. Zatímco se koláč peče, vyšlehne si tuhý sníh z bílků, po lžících přidávám cukr a dobře vyšleháme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Pak vyberu koláč z trouby, opatrně namažu sníh a dám ještě zapéct do světlehnědá (dohromady jsem ho pekla asi 30 - 35min). Krájí se až zcela vychladne, nejlepší je z chladničky.
  5. Listové těsto v tomto sladkém slouží pouze jako podklad pod tvarohovou náplní, takže nečekejte, že bude pěkně nalístkované. Pokud použijete plnotučný tvaroh, olej můžete vynechat, vícekrát jsem ho už dělala bez oleje.Tip: Jahodový džem bez chemie

Můj blog: Recepty z mojej kuchyne