NejRecept.cz Dezerty Koláče Tvarohový krémovník (Slzy anděla)
Tvarohový krémovník (Slzy anděla)
Recept Tvarohový krémovník (Slzy anděla)
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Petra H Petra H    ·   22.1.2019

Tvarohový krémovník (Slzy anděla)

Minulý týden jsme měli trošku náročnější. Slavili jsme narozeniny, jmeniny a tak jsem měla mnoho příležitostí upéct něco pro naše hosty. Připravila jsem i nepečený dezert - pudinkové poháry, upekla jsem tvarohový krémový zákusek a aby nebylo vše sladké, upekla jsem i mini pizzy :) Autor: Petra

25 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

400 g
polohrubé mouky
160 g
tuku (Hera)
160 g
moučkového cukru
1 lžička
prášku do pečiva
3 ks
žloutky

Tvarohová náplň:

0,5 litru
mléka
3 bal.
tvarohy ve vaničce
150 g
moučkového cukru
1 bal.
vanilkový cukr
1 bal.
vanilkový pudinkový prášek
1,5 dl
oleje
1 ks
vejce
3 ks
žloutky

Sníh:

6 ks
bílků
6 lžic
cukr moučka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Těsto:
    ze všech surovin vypracujeme těsto a vyválíme na vymazaný a moukou vysypaný plech o velikosti 30x40cm.
  2. Tvarohová náplň:
    Vše vyšleháme, nalijeme na vyválené těsto a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C (asi 25 min, sledujeme).
  3. Sníh:
    Bílky vyšleháme na tuhý sníh a potom přišleháme cukr. Těsně před dopečením natřeme sníh na tvarohovou náplň a dáme ještě péct maximálně na 10 minut při mírnější teplotě (130°C).
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář