NejRecept.cz Sváteční pečení Velikonoce Beránek Tvarohový velikonoční beránek
Tvarohový velikonoční beránek
Recept Tvarohový velikonoční beránek
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Tvarohový beránek, který nesmí chybět u nás doma na velikonočním stole. Stále se pak doma natahujeme, kdo ho nadkrojí, protože každému se velmi nechce ukrojit beránkovi hlavu nebo zadeček. Je to takové docela vtipné, ale chuťově je tak fantastický, že jsem dostala na něj chuť i právě teď, i když je ještě docela dost před Velikonocemi. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   22.2.2018

Tvarohový velikonoční beránek

Tvarohový beránek, který nesmí chybět u nás doma na velikonočním stole. Stále se pak doma natahujeme, kdo ho nadkrojí, protože každému se velmi nechce ukrojit beránkovi hlavu nebo zadeček. Je to takové docela vtipné, ale chuťově je tak fantastický, že jsem dostala na něj chuť i právě teď, i když je ještě docela dost před Velikonocemi. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny
250 g
hera
3 ks
vejce
250 g
kr. cukr
1 bal.
vanilkový cukr
1 lžíce
citronová kůra
250 g
polohrubá mouka
1/2 bal.
prášek do pečiva
250 g
tvaroh měkký
Nutella na oči a nos
moučkový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si formu beránka a pořádně ji vymažeme tukem a vysypeme moukou. Já jsem si koupila silikonovou formu, tak jsem ji nemusela ani vymazávat a beránek z ní krásně vypadl.
  2. Heru nebo máslo už co použijete vyšleháme s cukrem, vanilkou a citrónovou kůrou do pěny. Přidáme žloutky a ještě šleháme, abychom dostali krásně nadýchanou hmotu, do které přidáme ušlehaný sníh z bílků.
  3. Přidáme polovinu mouky, do které jsme přidali i prášek do pečiva a promícháme už jen vařečkou. Přidáme tvaroh, znovu promícháme a přidáme nakonec i druhou část mouky s práškem do pečiva.
  4. Promícháme, naplníme formu a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
  5. Pečeme na 160 st. asi 50 minut. Vyklápíme až po úplném vychladnutí jako bábovku.
  6. Oči a nos jsem udělala z nutelly a poprášila jsem ho moučkovým cukrem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář