Tvarohový velikonoční beránek

Recept Tvarohový velikonoční beránek

Přidal: , 22.2.2018

Kategorie: Sváteční pečení, Beránek, Moučníky, Velikonoce

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tvarohový beránek, který nesmí chybět u nás doma na velikonočním stole. Stále se pak doma natahujeme, kdo ho nadkrojí, protože každému se velmi nechce ukrojit beránkovi hlavu nebo zadeček. Je to takové docela vtipné, ale chuťově je tak fantastický, že jsem dostala na něj chuť i právě teď, i když je ještě docela dost před Velikonocemi. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 22.2.2018

Kategorie: Sváteční pečení, Beránek, Moučníky, Velikonoce

SUROVINY

250 ghera
3 ksvejce
250 gkr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
1 lžícecitronová kůra
250 gpolohrubá mouka
1/2 bal.prášek do pečiva
250 gtvaroh měkký
Nutella na oči a nos
moučkový cukr na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Připravíme si formu beránka a pořádně ji vymažeme tukem a vysypeme moukou. Já jsem si koupila silikonovou formu, tak jsem ji nemusela ani vymazávat a beránek z ní krásně vypadl.
  2. Heru nebo máslo už co použijete vyšleháme s cukrem, vanilkou a citrónovou kůrou do pěny. Přidáme žloutky a ještě šleháme, abychom dostali krásně nadýchanou hmotu, do které přidáme ušlehaný sníh z bílků.
  3. Přidáme polovinu mouky, do které jsme přidali i prášek do pečiva a promícháme už jen vařečkou. Přidáme tvaroh, znovu promícháme a přidáme nakonec i druhou část mouky s práškem do pečiva.
  4. Promícháme, naplníme formu a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
  5. Pečeme na 160 st. asi 50 minut. Vyklápíme až po úplném vychladnutí jako bábovku.
  6. Oči a nos jsem udělala z nutelly a poprášila jsem ho moučkovým cukrem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit