Tvarohový závin s ovocem

Recept Tvarohový závin s ovocem

Přidal: , 23.5.2019

Kategorie: Štrůdly a záviny, Dezerty, Podle ovoce, Borůvky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Výborný, rychlý tvarohový závin s borůvkami a malinami. Ovoce samozřejmě můžete přidat jakékoliv, ale nejlepší je lesní (drobné) - borůvky, maliny, ostružiny, rybíz, angrešt, ... Autor: Blažena

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 23.5.2019

Kategorie: Štrůdly a záviny, Dezerty, Podle ovoce, Borůvky

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

1 bal.rozválené listové těsto (275 g)
500 gjemný hrudkovitý tvaroh
2 ksvejce
4 PLmoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr
2 PLzlatý klas prášek nebo vanilkový pudink
citrónová kůra
2 PL rozpuštěné máslo
piškoty
borůvky, maliny
vejce na potření

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Rozválené těsto potřeme rozpuštěným máslem, posypeme piškotovými drobečky /piškoty pomeleme/. Do středu navrstvíme tvarohovou náplň a posypeme bohatě borůvkami, malinami nebo jiným ovocem, podle své chuti. Kraje těsta bez náplně přeložíme přes tvarohovou náplň a jemně přitlačíme. Můžeme použít i mražené listové těsto.
  2. Povrch závinu potřeme rozšlehaným vejcem, propícháme vidličkou a upečeme do zlatova na plechu vyloženém pečícím papírem. Teplota 200 ° C 12 minut nebo podle potřeby.
  3. Tvarohová náplň: v misce rozmícháme tvaroh, moučkový cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru podle chuti, rozšlehaná vajíčka a 2 polévkové lžíce zlatý klas v prášku, lze použít i vanilkový pudink v prášku.
  4. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem, pokrájíme a podáváme.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé 
kuchařky - Blažena Sadovská

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit