Tvarohový závin s ovocem

Výborný, rychlý tvarohový závin s borůvkami a malinami. Ovoce samozřejmě můžete přidat jakékoliv, ale nejlepší je lesní (drobné) - borůvky, maliny, ostružiny, rybíz, angrešt, ... Autor: Blažena

Přidal:, 23.5.2019
Kategorie: Štrůdly a záviny, Dezerty, Podle ovoce, Borůvky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Tvarohový závin s ovocem

Suroviny

1 bal.rozválené listové těsto (275 g)
500 gjemný hrudkovitý tvaroh
2 ksvejce
4 PLmoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr
2 PLzlatý klas prášek nebo vanilkový pudink
citrónová kůra
2 PL rozpuštěné máslo
piškoty
borůvky, maliny
vejce na potření

Postup přípravy

  1. Rozválené těsto potřeme rozpuštěným máslem, posypeme piškotovými drobečky /piškoty pomeleme/. Do středu navrstvíme tvarohovou náplň a posypeme bohatě borůvkami, malinami nebo jiným ovocem, podle své chuti. Kraje těsta bez náplně přeložíme přes tvarohovou náplň a jemně přitlačíme. Můžeme použít i mražené listové těsto.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Povrch závinu potřeme rozšlehaným vejcem, propícháme vidličkou a upečeme do zlatova na plechu vyloženém pečícím papírem. Teplota 200 ° C 12 minut nebo podle potřeby.
  3. Tvarohová náplň: v misce rozmícháme tvaroh, moučkový cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru podle chuti, rozšlehaná vajíčka a 2 polévkové lžíce zlatý klas v prášku, lze použít i vanilkový pudink v prášku.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem, pokrájíme a podáváme.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé 
kuchařky - Blažena Sadovská