NejRecept.cz Sladká jídla Koblihy Tyhle koblihy se u nás neohřejí – zmizí dřív, než stihnu připravit kávu.
Tyhle koblihy se u nás neohřejí – zmizí dřív, než stihnu připravit kávu.
Recept Tyhle koblihy se u nás neohřejí – zmizí dřív, než stihnu připravit kávu.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Nikuš Domankušová

Tyto domácí koblihy jsou důkazem, že i klasika se dá připravit tak, že ohromí celou rodinu. Nadýchané těsto, zlatavá kůrka a jemně prohloubený střed, do kterého se později ukryje pořádná dávka džemu či čokoládové polevy. Jejich vůně provoní celou kuchyni a už při prvním soustu víte, že stojí za to. Autor: Nikuš Domankušová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   25.10.2025

Tyhle koblihy se u nás neohřejí – zmizí dřív, než stihnu připravit kávu.

Tyto domácí koblihy jsou důkazem, že i klasika se dá připravit tak, že ohromí celou rodinu. Nadýchané těsto, zlatavá kůrka a jemně prohloubený střed, do kterého se později ukryje pořádná dávka džemu či čokoládové polevy. Jejich vůně provoní celou kuchyni a už při prvním soustu víte, že stojí za to. Autor: Nikuš Domankušová

35 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny
500 g
hladká mouka
5 lžic
krystalový cukr
2 ks
vejce
300 ml
mléko
1 kostka
droždí
4 lžíce
olej
špetka
sůl
podle chuti
džem (na plnění)
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření

Pokud máte chuť na pravé domácí koblihy jako od babičky, pusťte se do nich hned dnes. Těsto připravíte jednoduše a zvládne to i začátečník – jen mu dopřejte čas, aby krásně vykynulo. A potom už jen sledujte, jak se v rozehřátém oleji mění na dokonalá zlatá kolečka, která si můžete ozdobit podle sebe – džemem, čokoládou či moučkovým cukrem.

  1. Mléko ohřejeme, přidáme do něj lžičku cukru a rozdrobené droždí.
  2. Když kvásek vzejde, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme pevné těsto, které necháme alespoň hodinu kynout.
  3. Vykynuté těsto rozválíme a vykrajujeme z něj kolečka.
  4. Do každé koblihy uděláme uprostřed důlek na džem.
  5. Koblihy necháme chvíli odpočívat, poté do hrnce nalijeme olej a necháme ho rozpálit.
  6. Do rozpáleného oleje začneme dávat koblihy, které smažíme dozlatova.
  7. Hotové koblihy naplníme džemem podle svých preferencí a podáváme.

Já jsem koblihy polévala i čokoládovou polevou, kterou si můžete udělat například podle tohoto receptu. V kombinaci s džemem jsou neodolatelné.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář