Tyto domácí koblihy jsou důkazem, že i klasika se dá připravit tak, že ohromí celou rodinu. Nadýchané těsto, zlatavá kůrka a jemně prohloubený střed, do kterého se později ukryje pořádná dávka džemu či čokoládové polevy. Jejich vůně provoní celou kuchyni a už při prvním soustu víte, že stojí za to. Autor: Nikuš Domankušová
Tyto domácí koblihy jsou důkazem, že i klasika se dá připravit tak, že ohromí celou rodinu. Nadýchané těsto, zlatavá kůrka a jemně prohloubený střed, do kterého se později ukryje pořádná dávka džemu či čokoládové polevy. Jejich vůně provoní celou kuchyni a už při prvním soustu víte, že stojí za to. Autor: Nikuš Domankušová
Pokud máte chuť na pravé domácí koblihy jako od babičky, pusťte se do nich hned dnes. Těsto připravíte jednoduše a zvládne to i začátečník – jen mu dopřejte čas, aby krásně vykynulo. A potom už jen sledujte, jak se v rozehřátém oleji mění na dokonalá zlatá kolečka, která si můžete ozdobit podle sebe – džemem, čokoládou či moučkovým cukrem.
Já jsem koblihy polévala i čokoládovou polevou, kterou si můžete udělat například podle tohoto receptu. V kombinaci s džemem jsou neodolatelné.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě