NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Tyto kávové rohlíčky peču vždy z dvojité dávky. Ze stolu zmizí rychlostí blesku.
Tyto kávové rohlíčky peču vždy z dvojité dávky. Ze stolu zmizí rychlostí blesku.
Recept Tyto kávové rohlíčky peču vždy z dvojité dávky. Ze stolu zmizí rychlostí blesku.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Kávové rohlíčky jsou krásně voňavé a v ústech se doslova rozplývají. Máslový krém perfektně doplňuje křupavé těsto a dokonale ho zjemňuje. Tentokrát jsem připravila karamelový krém, ale místo něj můžete klidně zvolit i jinou příchuť.

Blanka Kohoutová    ·   27.10.2025

Tyto kávové rohlíčky peču vždy z dvojité dávky. Ze stolu zmizí rychlostí blesku.

Kávové rohlíčky jsou krásně voňavé a v ústech se doslova rozplývají. Máslový krém perfektně doplňuje křupavé těsto a dokonale ho zjemňuje. Tentokrát jsem připravila karamelový krém, ale místo něj můžete klidně zvolit i jinou příchuť.

40 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

540 g
hladká mouka
300 g
moučkový cukr
150 g
pražená strouhanka
1 lžíce
kakao
1 lžička
mletá káva
370 g
máslo
1 ks
vejce
1 ks
žloutek

Náplň:

500 g
máslo
1 ks
karamelové salko
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření

Příprava kávových rohlíčků není náročná, ale kvůli tomu, že se plní krémem, si na ně budete muset vyhradit víc času. Já jsem po naplnění ještě konce rohlíčků namočila do čokoládové polevy, kterou jsem si udělala podle tohoto receptu.

  1. Jednotlivé suroviny na těsto důkladně promícháme a vypracujeme pevné těsto, se kterým můžeme hned pracovat.
  2. Z těsta si odebíráme menší části, které vtlačujeme do formiček, a rohlíčky pečeme při teplotě 180 stupňů přibližně 10 minut.
  3. Po upečení rohlíčky vyklopíme z formiček a necháme vychladnout.
  4. Vychladlé rohlíčky plníme krémem, který si připravíme tak, že změklé máslo důkladně vyšleháme s karamelovým salkem.
  5. Po ztuhnutí ještě konce rohlíčků namočíme do čokoládové polevy, necháme znovu ztuhnout a můžeme podávat.

Kávové rohlíčky jsou skvělou volbou, když chcete připravit něco chutného, dobrého a méně tradičního. Kromě skvělé chuti potěší i velmi pěkným vzhledem, díky kterému se budou na svátečním stole nádherně vyjímat.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář