NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Šuhajdy Tyto šuhajdy vám připomenou dětství u babičky. Křehké a téměř okamžitě hotové.
Tyto šuhajdy vám připomenou dětství u babičky. Křehké a téměř okamžitě hotové.
Recept Tyto šuhajdy vám připomenou dětství u babičky. Křehké a téměř okamžitě hotové.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Pokud hledáte něco sladkého, co potěší na první pohled i na první zakousnutí, šuhajdy jsou ideální volbou. Jsou malé, ale plné chuti, a jejich přípravu zvládnete bez velké námahy i v rušném předvánočním období. Voní z nich domov, tradice a kousek nostalgie – přesně tak, jak si pamatujete z dětství.

Recepty od Agi Recepty od Agi    ·   31.10.2025

Tyto šuhajdy vám připomenou dětství u babičky. Křehké a téměř okamžitě hotové.

Pokud hledáte něco sladkého, co potěší na první pohled i na první zakousnutí, šuhajdy jsou ideální volbou. Jsou malé, ale plné chuti, a jejich přípravu zvládnete bez velké námahy i v rušném předvánočním období. Voní z nich domov, tradice a kousek nostalgie – přesně tak, jak si pamatujete z dětství.

35 min
Čas přípravy
Suroviny

Šuhajdy:

1 ks
BB pudink
2 lžíce
kakao
110 g
čokoláda na vaření
1 ks
rostlinný tuk (např. Cera)

Ořechová náplň:

120 g
vlašské ořechy
200 g
moučkový cukr
100 ml
rum
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy

Příprava šuhajd vás vtáhne do té pravé sváteční nálady – když se čokoláda jemně rozpouští, kuchyní se šíří sladká vůně a vy vkládáte do každého košíčku kousek své trpělivosti i radosti.

  1. Ořechy nasucho opražíme na pánvi a poté nasekáme najemno.
  2. Mleté ořechy promícháme s moučkovým cukrem a rumem a směs odložíme stranou.
  3. Rostlinný tuk rozpustíme nad parou a přidáme BB pudink, kakao a čokoládu.
  4. Na dno papírového košíčku nalijeme přibližně lžičku čokoládové směsi a necháme ztuhnout.
  5. Na ztuhlou čokoládu naneseme lžičku ořechové náplně, kterou zalijeme čokoládovou polevou a navrch položíme ořech. Z jedné dávky mi vyšlo 55 ks.

Šuhajdy můžete klidně připravit i předem, protože se krásně rozleží a s každým dnem chutnají ještě lépe. Chtěli byste kromě nich vyzkoušet i jinou klasiku? Vsaďte třeba na linecké, které se vám s tímto receptem vždy povedou.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář