Ultra rychlá jahodová bublanina

Recept Ultra rychlá jahodová bublanina

Přidal: , 18.4.2016

Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Jahody

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jahody byly v lednici a tak mě napadlo připravit ultra rychlou bublaninu. Není co pokazit, tak šup do pečení. Autor: Lacusin

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 18.4.2016

Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Jahody

SUROVINY

Těsto:

5 ksvajec
200 gcukru
8 PLoleje
200 gpolohrubé mouky
špetkajedlé sody

Na dokončení:

200 gpokrájených jahod
moučkový cukr na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Bílky vyšleháme do polotuha, přidáme cukr a šleháme do jasně bílé pěny. Pak přidáme žloutky. Když se žloutky zašlehají, přidáme olej a mouku smíchanou s jedlou sodou.
  2. Těsto vlijeme na vymaštěný plech a posypeme jahodami. Dáme péct na 180 °C dozlatova (cca 15 minut). Ověříme špejlí.
  3. Po upečení pocukrujeme a nakrájíme.

VIDEO:


PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit