Ultra rychlý oběd nebo večeře z listového těsta

Rychlý oběd nebo večeře. Listové těsto používám v kuchyni velmi často. Je mnohem rychlejší než kynuté a když si ho koupíte v obchodě už rozválené, nemusíte se babrat ještě s válením. Rozložíte s papírem, přeložíte na plech, pokladete suroviny, zabalíte a pečete. Já jsem dělala prokládaný závin se slaninou, cibulí, klobásou a přelila jsem to česnekovým dresinkem ze zakysané smetany. Samozřejmě můžete použít i jiné suroviny, co máte v lednici nebo co máte nejraději. Závin jsem už dělala na několik způsobů, i nasladko i naslano. Slaný nám chutná více, sladké dělávám spíše nepečené, například piškotový dort. Autor: Karambola

Recept Ultra rychlý oběd nebo večeře z listového těsta
18713
SDÍLELO
SdíletTwitnoutDiskuze

Suroviny

1 bal.listové těsto
100 gslanina
100 gklobása
1 kscibule
250 mlzakysaná smetana
250 gtvrdý sýr
dle chutisůl, pepř
dle chutipetrželka
2 stroužkyčesnek
1 ksžloutek

Postup přípravy

  1. Slaninu i klobásku nakrájíme. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Zakysanou smetanu osolíme, opepříme, přidáme čerstvou petrželku a prolisovaný česnek. Promícháme.
  3. Těsto přeložíme na plech, který jsme vystlali papírem.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Střed potřeme smetanovým dresinkem a navrstvíme slaninu, cibuli a sýr. Přeložíme jednu stranu, znovu navrstvíme smetanový dresink, poklademe klobásu, navrstvíme cibuli a posypeme strouhaným sýrem.
  5. Kraje potřeme rozšlehaným žloutkem a přeložíme druhou stranu. Pěkně kraje zatlačíme, aby nám během pečení nevytekl sýr a žloutkem potřeme i celý povrch.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  6. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 160 stupňů pěkně dozlatova. Vrch polijeme zbylým smetanovým dresinkem. Dobrou chuť!
18713
SDÍLELO
SdíletTwitnoutDiskuze