Ultra rychlý oběd nebo večeře z listového těsta

Přidal: Karambola, 23.12.2014
Kategorie: Silvestr a Nový rok, Sváteční pečení, Oběd, Část dne, Večeře
Nahraj fotku a pochlub se
Rychlý oběd nebo večeře. Listové těsto používám v kuchyni velmi často. Je mnohem rychlejší než kynuté a když si ho koupíte v obchodě už rozválené, nemusíte se babrat ještě s válením. Rozložíte s papírem, přeložíte na plech, pokladete suroviny, zabalíte a pečete. Já jsem dělala prokládaný závin se slaninou, cibulí, klobásou a přelila jsem to česnekovým dresinkem ze zakysané smetany. Samozřejmě můžete použít i jiné suroviny, co máte v lednici nebo co máte nejraději. Závin jsem už dělala na několik způsobů, i nasladko i naslano. Slaný nám chutná více, sladké dělávám spíše nepečené, například piškotový dort. Autor: Karambola
Nahraj fotku a pochlub se
Přidal: Karambola, 23.12.2014
Kategorie: Silvestr a Nový rok, Sváteční pečení, Oběd, Část dne, Večeře
SUROVINY
- Slaninu i klobásku nakrájíme. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.
- Zakysanou smetanu osolíme, opepříme, přidáme čerstvou petrželku a prolisovaný česnek. Promícháme.
- Těsto přeložíme na plech, který jsme vystlali papírem.
- Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 160 stupňů pěkně dozlatova. Vrch polijeme zbylým smetanovým dresinkem. Dobrou chuť!