NejRecept.cz Dezerty Koláče Univerzální kávová poleva ze 3 surovin ideální na ozdobu dezertů i máčení cukroví.
Univerzální kávová poleva ze 3 surovin ideální na ozdobu dezertů i máčení cukroví.
Recept Univerzální kávová poleva ze 3 surovin ideální na ozdobu dezertů i máčení cukroví.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Depositphotos.com

Kávová poleva má výbornou chuť a krásný lesklý vzhled, který perfektně dotváří všechny dezerty – od řezů až po rolády. Její příprava je jednoduchá, přičemž vám na ni postačí jen tři suroviny.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   11.1.2025

Univerzální kávová poleva ze 3 surovin ideální na ozdobu dezertů i máčení cukroví.

Kávová poleva má výbornou chuť a krásný lesklý vzhled, který perfektně dotváří všechny dezerty – od řezů až po rolády. Její příprava je jednoduchá, přičemž vám na ni postačí jen tři suroviny.

5 min
Čas přípravy
Suroviny
podle potřeby
silná káva
200 g
práškový cukr
1 lžička
olej
Postup receptu
Vytisknout
5 min
Čas přípravy

Příprava polevy na koláče nebyla nikdy jednodušší. Jednotlivé suroviny stačí jen smíchat a výslednou směs následně použít podle svých představ. Ideální je buď na polévání dezertů, nebo na máčení sušenek, vánočního cukroví a podobně.

  1. Nejprve si uvaříme silnou kávu. Nejlépe zrnkovou, ne instantní.
  2. Do misky nasypeme práškový cukr, přidáme olej a postupně přiléváme vychladlou kávu. Dáváme si však pozor, abychom jí nepřilili mnoho. Poleva by mohla být příliš řídká.
  3. Kávovou polevu důkladně promícháme a můžeme rovnou použít.

Konzistenci polevy si můžete přizpůsobit přesně podle svých představ. Například na polévání bábovky nebo rolády je vhodné, když je řidší. Bude se vám lépe roztírat. Naopak na máčení menšího cukroví by měla být poleva hustší, aby na něm dobře držela.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář