NejRecept.cz Sladká jídla Buchty Dukátové buchtičky Univerzální těsto na pečené, pařené i dukátové buchtičky. Jemné jako pírko i třetí den.
Univerzální těsto na pečené, pařené i dukátové buchtičky. Jemné jako pírko i třetí den.
Recept Univerzální těsto na pečené, pařené i dukátové buchtičky. Jemné jako pírko i třetí den.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   5.2.2019

Univerzální těsto na pečené, pařené i dukátové buchtičky. Jemné jako pírko i třetí den.

Univerzální těsto, ze kterého připravuji pečené, pařené i dukátové buchtičky, záviny a moravské koláče. Pokud uděláte i dvojitou dávku a buchty nebo koláče vám zůstanou i na další den, nezoufejte. Budou měkkoučké jako v den pečení. Autor: Triniti

35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
42 g
čerstvé droždí
1 kg
polohrubá mouka
750 ml
mléko
125 g
máslo
1 ks
vejce
5 PL
kr. cukr
špetka
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. V troše teplého mléka rozpustíme asi lžíci cukru. Přidáme droždí a necháme vzejít kvásek.
  2. Všechny ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme na teplém místě kynout asi hodinu.
  3. Po hodině kynutí těsto přendáme na pomoučený pracovní vál a můžeme pokračovat. Pokud pečeme buchty, těsto jemně rozválíme a nakrájíme ho na čtverce. Naplníme marmeládou/povidly a zabalíme. Ukládáme na plech a pečeme asi 20 minut při teplotě 200 stupňů.
  4. Pokud se rozhodnete pro pařené buchty, postup je stejný, avšak paříme v parním hrnci.
  5. Pokud se rozhodnete pro dukátové buchtičky, z těsta odebíráte menší kousky, které vypracujete na váleček, položíte do vymazaného pekáče, následně nožem uděláte řezy a vzniknou malé buchtičky.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář