Univerzální těsto na pečené, pařené i dukátové buchtičky. Jemné jako pírko i třetí den.

Recept Univerzální těsto na pečené, pařené i dukátové buchtičky. Jemné jako pírko i třetí den.

Přidal: , 5.2.2019

Kategorie: Těsta, Kynuté, Buchty, Dezerty, Dukátové buchtičky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Univerzální těsto, ze kterého připravuji pečené, pařené i dukátové buchtičky, záviny a moravské koláče. Pokud uděláte i dvojitou dávku a buchty nebo koláče vám zůstanou i na další den, nezoufejte. Budou měkkoučké jako v den pečení. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 5.2.2019

Kategorie: Těsta, Kynuté, Buchty, Dezerty, Dukátové buchtičky

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

42 gčerstvé droždí
1 kgpolohrubá mouka
750 mlmléko
125 gmáslo
1 ksvejce
5 PLkr. cukr
špetkasůl

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. V troše teplého mléka rozpustíme asi lžíci cukru. Přidáme droždí a necháme vzejít kvásek.
  2. Všechny ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme na teplém místě kynout asi hodinu.
  3. Po hodině kynutí těsto přendáme na pomoučený pracovní vál a můžeme pokračovat. Pokud pečeme buchty, těsto jemně rozválíme a nakrájíme ho na čtverce. Naplníme marmeládou/povidly a zabalíme. Ukládáme na plech a pečeme asi 20 minut při teplotě 200 stupňů.
  4. Pokud se rozhodnete pro pařené buchty, postup je stejný, avšak paříme v parním hrnci.
  5. Pokud se rozhodnete pro dukátové buchtičky, z těsta odebíráte menší kousky, které vypracujete na váleček, položíte do vymazaného pekáče, následně nožem uděláte řezy a vzniknou malé buchtičky.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit