Univerzální těsto na pečené, pařené i dukátové buchtičky. Jemné jako pírko i třetí den.

Přidal: Triniti, 5.2.2019
Kategorie: Kynuté, Těsta, Buchty, Sladká jídla, Dukátové buchtičky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Univerzální těsto, ze kterého připravuji pečené, pařené i dukátové buchtičky, záviny a moravské koláče. Pokud uděláte i dvojitou dávku a buchty nebo koláče vám zůstanou i na další den, nezoufejte. Budou měkkoučké jako v den pečení. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Triniti, 5.2.2019
Kategorie: Kynuté, Těsta, Buchty, Sladká jídla, Dukátové buchtičky
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
42 gčerstvé droždí
1 kgpolohrubá mouka
750 mlmléko
125 gmáslo
1 ksvejce
5 PLkr. cukr
špetkasůl
- V troše teplého mléka rozpustíme asi lžíci cukru. Přidáme droždí a necháme vzejít kvásek.
- Všechny ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme na teplém místě kynout asi hodinu.
- Pokud se rozhodnete pro pařené buchty, postup je stejný, avšak paříme v parním hrnci.
- Pokud se rozhodnete pro dukátové buchtičky, z těsta odebíráte menší kousky, které vypracujete na váleček, položíte do vymazaného pekáče, následně nožem uděláte řezy a vzniknou malé buchtičky.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Universalteig für im Ofen gebackene oder im Dampf gegarte (Dukaten) buchteln. Fein und fluffig noch 3 Tage danach. an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Univerzális kelt tészta sült és párolt buktához, aranygaluskához. Ráadásul még másnap is puha marad..
KOMENTÁŘE K RECEPTU