Univerzální těsto, ze kterého připravíte to nejlepší pečivo pro vaši rodinu

Obvykle bývá problém najít to správné těsto na pečivo. S jedným se špatně pracuje, lepí se, druhé potřebuje kynout 2 hodiny, jiné je po upečení tvrdé v den pečení nebo druhý den. Pokud však přidáte do těsta máslo, určitě bude měkké jako pavučinka. Vyzkoušejte tento recept, se kterým víte připravit rohlíky, záviny, koláče a dokonce, pokud uberete cukru, můžete připravit slané šneky.

Přidal:admin, 27.7.2017
Kategorie: Tipy a triky, Pečivo
Univerzální těsto, ze kterého připravíte to nejlepší pečivo pro vaši rodinu

Suroviny

1 šálekteplé mléko
2 PLkr. cukr
2 lžičkysušené droždí
500 ghladká mouka
200 gmáslo
2 ksvejce

Postup přípravy

  1. Trochu mléka oddělíme, přidáme lžičku cukru a droždí. Promícháme a necháme vzejít kvásek.
  2. Ostatní suroviny dáme do misky (máslo musí mít pokojovou teplotu, aby se s ním dobře pracovalo), přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto.
  3. Těsto odložíme do chladničky (tam může být i 2 dny, nic se mu nestane) na minimálně půl hodinu a pak s ním můžeme pracovat.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě a tvarujeme různé tvary. Pečeme na 160 stupňů dozlatova.
  5. Toto těsto je vhodné na koláče, na rohlíky, chlebíček, případně na slané preclíky (pokud budete připravovat slané pečivo, uberte z cukru).

Zdroj: Vk