Univerzální těsto, ze kterého připravíte to nejlepší pečivo pro vaši rodinu

Přidal: NejLucka, 27.7.2017
Kategorie: Pečivo, Tipy a triky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Obvykle bývá problém najít to správné těsto na pečivo. S jedným se špatně pracuje, lepí se, druhé potřebuje kynout 2 hodiny, jiné je po upečení tvrdé v den pečení nebo druhý den. Pokud však přidáte do těsta máslo, určitě bude měkké jako pavučinka. Vyzkoušejte tento recept, se kterým víte připravit rohlíky, záviny, koláče a dokonce, pokud uberete cukru, můžete připravit slané šneky.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 27.7.2017
Kategorie: Pečivo, Tipy a triky
SUROVINY
1 šálekteplé mléko
2 PLkr. cukr
2 lžičkysušené droždí
500 ghladká mouka
200 gmáslo
2 ksvejce
- Trochu mléka oddělíme, přidáme lžičku cukru a droždí. Promícháme a necháme vzejít kvásek.
- Ostatní suroviny dáme do misky (máslo musí mít pokojovou teplotu, aby se s ním dobře pracovalo), přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto.
- Těsto odložíme do chladničky (tam může být i 2 dny, nic se mu nestane) na minimálně půl hodinu a pak s ním můžeme pracovat.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě a tvarujeme různé tvary. Pečeme na 160 stupňů dozlatova.
- Toto těsto je vhodné na koláče, na rohlíky, chlebíček, případně na slané preclíky (pokud budete připravovat slané pečivo, uberte z cukru).
Zdroj: Vk
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Universeller Teig, aus dem ihr verschiedene Leckereien für eure Familie backen könnt an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Univerzális tészta süteményekhez, péksüteményekhez, az egész családnak.
KOMENTÁŘE K RECEPTU