NejRecept.cz Pečivo Chléb Upečte si výborný domácí bramborový chléb, který nahradí i kupované pečivo.
Upečte si výborný domácí bramborový chléb, který nahradí i kupované pečivo.
Recept Upečte si výborný domácí bramborový chléb, který nahradí i kupované pečivo.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Anna Luptáková

Chléb, který si upečete doma, je nejen zdravější, ale také tisíckrát lepší než ten ze supermarketu. A když k němu přidáte vařené brambory a kmín, celý byt se rozvoní a zaručuji vám, že po něm nezbudou ani drobečky. Je to nejlepší recept na nejlepší chleb. Autor: Anna Luptáková

NejLucka NejLucka    ·   30.6.2024

Upečte si výborný domácí bramborový chléb, který nahradí i kupované pečivo.

Chléb, který si upečete doma, je nejen zdravější, ale také tisíckrát lepší než ten ze supermarketu. A když k němu přidáte vařené brambory a kmín, celý byt se rozvoní a zaručuji vám, že po něm nezbudou ani drobečky. Je to nejlepší recept na nejlepší chleb. Autor: Anna Luptáková

30 min
Čas přípravy
75 min
Čas vaření
Suroviny
500 g
hladká mouka T-650
500 g
polohrubá mouka
5 dcl
voda
1 ks
droždí
2-3 ks
vařené nastrouhané brambory
1 lžíce
sůl
2 lžíce
ocot
1 lžíce
kmín
1 lžička
cukr
1 lžíce
strouhaný česnek na potření (ne do těsta)
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
75 min
Čas vaření
  1. Z vody, cukru a droždí uděláme kvásek.
  2. Kvásek smícháme s dalšími ingrediencemi, uhněteme těsto a necháme 45 minut kynout.
  3. Těsto promícháme a necháme znovu kynout dalších 45 minut.
  4. Vytvarujeme bochník, nařežeme, potřeme česnekovou vodou (česnek, sůl a půl deci vody) a necháme opět kynout 35-40 minut.
  5. Na spodek trouby dáme nádobu s litrem vody, abychom vytvořili parní prostředí.
  6. Pečeme 15 minut na 240 stupních a poté 60 minut na 180 stupních. V polovině pečení vyjmeme nádobu s vodou ven.
  7. Po vyjmutí z trouby opět potřeme česnekovou vodou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář