Utajená krkovice (tajemství pro chlapy)

Přidal: rebeka, 1.2.2016
Kategorie: Vepřové maso, Maso, Oběd, Část dne
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Pro chlapy ideální jídlo. Krkovice, kotleta nebo jiné masíčko podle chuti je vítáno. Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: rebeka, 1.2.2016
Kategorie: Vepřové maso, Maso, Oběd, Část dne
SUROVINY
4 plátkyvepřové krkovice bez kosti o výšce 1cm
100 gšabatecké slaniny
2 ksvětší cibule
1 kelímek33% smetany ke šlehání
8 ksstředních brambor
1 lžícesádla
sůl, pepř , kmín
- Nenaklepané maso opepříme, osolíme a na rozpáleném sádle necháme z obou stran zatáhnout.
- Oloupané brambory nakrájíme na půl cm kolečka a papírovou usuškou vysušíme.
- Oloupanou cibuli pokrájíme na céčka. Na orestované maso naskládáme cibuli (půlku cibule na porci), plátky slaniny a brambory (na porci dvě brambory).
- Zalejeme šlehačkou, brambory osolíme a posypeme kmínem. Přiklopené vložíme do trouby (200st) a zapékáme cca 40 minut. Poté oklopíme, teplotu trouby snííme na 170 st. a dopékáme dalších cca 20 minut.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Utajená krkovička (tajomstvo pre chlapov).
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Ukryta karkówka (tajemnica dla facetów).
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Versteckter Schweinenacken (ein Geheimnis für Männer) an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide „Titkos” sertéstarja.
KOMENTÁŘE K RECEPTU