Utopenci - nejlepší co znám

Utopenců je mnoho a každému chutnají jiní, ale tento recept je pro nás doma ten nejlepší. Toto jídlo jsme kdysi dělávali do zásoby na léto a brali jsme je například když jsme se chystali k vodě nebo na delší turistiku. Je to úplně jednoduché, jen teď je už těžší sehnat kvalitní špekáčky, které mají i dobrou chuť. Jen dvě základní suroviny a vynikající pochoutka je na světě. Autor: IvanK.

Přidal:, 8.8.2017
Kategorie: Zavařeniny, Chuťovky
Utopenci - nejlepší co znám

Suroviny

špekáčky
cibule
ocet
voda
koření
vegeta

Postup přípravy

  1. Špekáčky zbavíme slupky a nakrájíme na 2 cm kolečka.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Navrstvíme do sklenic a zalijeme vařícím nálevem z 2 deci octa, litru vody, lžičky černého mletého pepře a lžíce vegety.
  3. Sklenice uzavřeme víčkem a po vychladnutí odložíme do lednice, kde je necháme 1-2 dny odležet.