Úžasná TIRAMISU bábovka

Recept Úžasná TIRAMISU bábovka

Přidal: , 26.4.2019

Kategorie: Bábovky, Dezerty

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Kefírová, smetanová, pudinková, piškotová nebo ovocná bábovka je už taková klasika, kterou každý zná. Já jsem objevila recept na tiramisu bábovku a musela jsem vyzkoušet. Pekla jsem ji poprvé a určitě ne naposled. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 26.4.2019

Kategorie: Bábovky, Dezerty

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

3 ksvejce
200 gkr. cukr
200 mlsmetana ke šlehání
50 mlolej
280 ghladká mouka
1 bal.prášek do pečiva
20 gkakao
2 lžičkynescafé (rozpustná káva)
2 PLrum

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Kávu rozpustíme v trošce horké vody a necháme vychladnout.
  2. Vajíčka vyšleháme s cukrem do tuhé pěny, postupně přidáváme /tenkým proudem přiléváme/ olej a smetanu ke šlehání. Na závěr už jen metličkou přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  3. 1/3 těsta oddělíme a přimícháme prosáté kakao, rum a vychladlou kávu.
  4. Připravíme formu, pořádně ji vymažeme máslem nebo olejem a vysypeme strouhankou nebo hrubou moukou. Nalijeme světlé těsto a následně tmavé.
  5. Takto připravené těsto v bábovkové formě dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů asi 40 minut.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit