Úžasná TIRAMISU bábovka

Kefírová, smetanová, pudinková, piškotová nebo ovocná bábovka je už taková klasika, kterou každý zná. Já jsem objevila recept na tiramisu bábovku a musela jsem vyzkoušet. Pekla jsem ji poprvé a určitě ne naposled. Autor: Triniti

Přidal:, 26.4.2019
Kategorie: Bábovky, Dezerty
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Úžasná TIRAMISU bábovka

Suroviny

3 ksvejce
200 gkr. cukr
200 mlsmetana ke šlehání
50 mlolej
280 ghladká mouka
1 bal.prášek do pečiva
20 gkakao
2 lžičkynescafé (rozpustná káva)
2 PLrum

Postup přípravy

  1. Kávu rozpustíme v trošce horké vody a necháme vychladnout.
  2. Vajíčka vyšleháme s cukrem do tuhé pěny, postupně přidáváme /tenkým proudem přiléváme/ olej a smetanu ke šlehání. Na závěr už jen metličkou přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  3. 1/3 těsta oddělíme a přimícháme prosáté kakao, rum a vychladlou kávu.
  4. Připravíme formu, pořádně ji vymažeme máslem nebo olejem a vysypeme strouhankou nebo hrubou moukou. Nalijeme světlé těsto a následně tmavé.
  5. Takto připravené těsto v bábovkové formě dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů asi 40 minut.