Uzená rolovaná vepřová plec a cuketové zelí s cuketovými knedlíčky

A zase ty milované zelené knedlíky aneb variace na oblíbené téma... :D :D :D

Přidal:, 1.8.2019
Kategorie: Knedlíky, Vepřové, Maso, Oběd, Přílohy, Večeře, Část dne
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Uzená rolovaná vepřová plec a cuketové zelí s cuketovými knedlíčky

Suroviny

Cuketové zelí:
1 ksstředně velká cibule (nadrobno)
1 ks0středně velká cuketa (nahrubo nastrouhat)
olej
cukr
ocet
kmín
Knedlíky:
1 balíček"Bramborového těsta BASK" (400g)
cca 400 gnajemno nastrouhané cukety
1 lžičkasoli
1 lžičkasušeného česneku
cca 100 mlvody (přidávám až dle hustoty těsta)

Postup přípravy

  1. Na oleji nechám zezlátnou cibuli, vsypu cukr a nechám zkaramelizovat. Pak přidám nastrouhanou cuketu, sůl a kmín, přiklopím a nechám cuketu, aby pustila vodu. Promíchám, dochutím octem a dusím už jen krátce, aby se cuketa úplně nerozvařila. Podle potřeby zahustím už jen hotovou jíškou.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Do mísy nastrouhám najemno cuketu (měla jsem mladou, takže jsem ji neloupala a knedlíčky pak mají pěknou nazelenalou barvičku, starší plody oloupeme a vydlabeme semínka), osolím a nechám tzv. "vyplakat", neslévám.
  3. Přidám zbytek surovin a umíchám těsto, pokud je hodně husté a suché (záleží na cuketách), tak přiliju trochu vody, těsto je malinko řidší než na klasické bramborové knedlíky. Z těsta tvaruju malé kuličky velikosti pimpongového míčku nebo vyválím silnější válečky a jen je pokrájím jako noky. Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Vařím ve vroucí osolené vodě asi 10 minut. Hotové promastím trochou oleje, aby se neslepily.