Uzené maso s knedlíkem a zelím
Uzené maso s knedlíkem a zelím. Autor: sonizna
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
500 guzené maso
1 ksknedlík
1 kscibule
1 kszelí
5 lžicsádlo
3 lžícehladká mouka
2 ksbobkový list
2 lžícecukr
2 lžíceocet
- Sádlo rozpustíme v hrnci a přidáme najemno nasekanou cibuli. Opečeme ji do sklovita.
- Poté přidáme nakrouhané zelí, bobkový list a podlijeme vodou. Přidáme kmín, sůl a pepř a dusíme 20 minut. Podle potřeby podléváme.
- Poté ochutíme octem a cukrem – množství přizpůsobte podle chuti. Ještě chvíli povaříme.
- Mezitím si dáme napařit knedlík a uzené maso nakrájíme na plátky a povaříme.
- Knedlík nakrájíme na plátky a zalijeme zelím, nahoru dáme plátek uzeného masa a podáváme.
KOMENTÁŘE K RECEPTU