Uvaříme vejce a po vychladnutí je oloupeme. Okurky nastrouháme na hrubém struhadle, šunku nakrájíme na nudličky, kapii a mrkev nasekáme nadrobno. Přidáme hrášek a promícháme.
Přidáme nadrobno nakrájená uvařená vajíčka a zlehka promícháme.
Do hrnce dáme půl litru vody, želatinu, dva bujóny. Želatiny můžeme dát klidně o něco víc než na půl litru vody, tlačenka bude pevnější.
Přidáme trochu okurkové vody, špetku pepře, podle chuti ocet.
Zahřejeme na 40-50 ° C a počkáme až se rozpustí želatina.
Necháme trochu vychladnout a přidáme pohár tatarské omáčky. Metličkou důkladně rozmícháme.
Připravenou hmotou zalijeme zeleninu a zlehka promícháme.
Vylijeme do formy, kterou jsme předtím opláchli studenou vodou. Pokud forma nemá silikonovou, teflonovou nebo jinou nelepivou úpravu, vyložíme ji mikrotenovým sáčkem. Zakryjeme alobalem a odložíme do lednice.
velikonoce se blíží tak vyzkouším