NejRecept.cz Sváteční pečení Velikonoce Velikonoční tlačenka a aspik Vajíčková tlačenka - krok za krokem
Vajíčková tlačenka - krok za krokem
Recept Vajíčková tlačenka - krok za krokem
IvanK    ·   1.10.2015

Vajíčková tlačenka - krok za krokem

Studená lahůdka. Trochu náročnější příprava, ale určitě stojí za vyzkoušení. Autor: IvanK

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

7 ks
vejce
1 pohár
kyselé sterilované okurky
1 konzerva hrášek s mrkví
1 pohár
sterilovaná kapie
1 bal.
želatina
1 pohár
tatarská omáčka
2 kostky
zeleninový bujón
20 dkg
dušená šunka
1 lžíce
ocet
špetka
pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si suroviny a můžeme začít pracovat.
  2. Uvaříme vejce a po vychladnutí je oloupeme. Okurky nastrouháme na hrubém struhadle, šunku nakrájíme na nudličky, kapii a mrkev nasekáme nadrobno. Přidáme hrášek a promícháme.
  3. Přidáme nadrobno nakrájená uvařená vajíčka a zlehka promícháme.
  4. Do hrnce dáme půl litru vody, želatinu, dva bujóny. Želatiny můžeme dát klidně o něco víc než na půl litru vody, tlačenka bude pevnější.
  5. Přidáme trochu okurkové vody, špetku pepře, podle chuti ocet.
  6. Zahřejeme na 40-50 ° C a počkáme až se rozpustí želatina.
  7. Necháme trochu vychladnout a přidáme pohár tatarské omáčky. Metličkou důkladně rozmícháme. 
  8. Připravenou hmotou zalijeme zeleninu a zlehka promícháme.
  9. Vylijeme do formy, kterou jsme předtím opláchli studenou vodou. Pokud forma nemá silikonovou, teflonovou nebo jinou nelepivou úpravu, vyložíme ji mikrotenovým sáčkem. Zakryjeme alobalem a odložíme do lednice.
Komentáře k receptu
Sandy8    ·   21.12.2021   ·   Odpovědět   ·  

Mohu vědět jak velký je pohár 🤔

NejLucka NejLucka    ·   23.1.2022   ·   Odpovědět   ·  

klasická sklenka - 250 ml

Ilca001    ·   31.10.2020   ·   Odpovědět   ·  

prosím jak dlouho nechat v lednici?

NejLucka NejLucka    ·   2.11.2020   ·   Odpovědět   ·  

nejlépe z večera do rána :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář