Valašské müsli - domácí škvarky a sádlo

Domácí je nejlepší. Už se stalo, že jsem neměla čas a tak jsem si škvarky koupila z obchodu. No řeknu vám pravdu mělo to daleko od těch domácích. Ještě z kupovaných jsem udělala 1/2 sklenice domácího sádla, takže není o čem. Příště, i když se budu spěchat, nekoupím hotové, ale raději si odpustím a doma později udělám své. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:, 28.9.2017
Kategorie: Oběd, Chuťovky
Recept Valašské müsli - domácí škvarky a sádlo

Suroviny

1000 gsyrového sádla bez kůže
4 lžícestudené vody
4 lžícemléka

Postup přípravy

  1. Sádlo nakrájíme na kostky 2x2 cm, vhodíme do kastrolu, přidáme vodu a hořák zapneme na plný výkon. Promícháme.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Až se sádlo rozvoní a začne se topit, plamen snížíme na minimum. Občas promícháme a šťouchadlem na brambory sádlové kostky tlačíme ke dnu.
  3. Jakmile škvarky zezlátnou, vybereme je děrovanou lžící do misky. Sádlo opatrně přes sítko slijeme do sklenice.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Škvarky vrátíme zpět do kastrolu, přidáme mléko a zesílíme plamen. Mícháme dokud se mléko neodpaří.
  5. Z tohoto množství máme víc jak sklenici 0,7 l a misku voňavých škvarků. Jednoduché, že?Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.

Můj blog: Vaření s Tomem