NejRecept.cz Část dne Oběd Valašské müsli - domácí škvarky a sádlo
Valašské müsli - domácí škvarky a sádlo
Recept Valašské müsli - domácí škvarky a sádlo
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: rebeka

Domácí je nejlepší. Už se stalo, že jsem neměla čas a tak jsem si škvarky koupila z obchodu. No řeknu vám pravdu mělo to daleko od těch domácích. Ještě z kupovaných jsem udělala 1/2 sklenice domácího sádla, takže není o čem. Příště, i když se budu spěchat, nekoupím hotové, ale raději si odpustím a doma později udělám své. Autor: Naďa I. (Rebeka)

rebeka    ·   28.9.2017

Valašské müsli - domácí škvarky a sádlo

Domácí je nejlepší. Už se stalo, že jsem neměla čas a tak jsem si škvarky koupila z obchodu. No řeknu vám pravdu mělo to daleko od těch domácích. Ještě z kupovaných jsem udělala 1/2 sklenice domácího sádla, takže není o čem. Příště, i když se budu spěchat, nekoupím hotové, ale raději si odpustím a doma později udělám své. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
1000 g
syrového sádla bez kůže
4 lžíce
studené vody
4 lžíce
mléka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Sádlo nakrájíme na kostky 2x2 cm, vhodíme do kastrolu, přidáme vodu a hořák zapneme na plný výkon. Promícháme.
  2. Až se sádlo rozvoní a začne se topit, plamen snížíme na minimum. Občas promícháme a šťouchadlem na brambory sádlové kostky tlačíme ke dnu.
  3. Jakmile škvarky zezlátnou, vybereme je děrovanou lžící do misky. Sádlo opatrně přes sítko slijeme do sklenice.
  4. Škvarky vrátíme zpět do kastrolu, přidáme mléko a zesílíme plamen. Mícháme dokud se mléko neodpaří.
  5. Z tohoto množství máme víc jak sklenici 0,7 l a misku voňavých škvarků. Jednoduché, že?

Můj blog: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář