Valašské müsli - domácí škvarky a sádlo
Domácí je nejlepší. Už se stalo, že jsem neměla čas a tak jsem si škvarky koupila z obchodu. No řeknu vám pravdu mělo to daleko od těch domácích. Ještě z kupovaných jsem udělala 1/2 sklenice domácího sádla, takže není o čem. Příště, i když se budu spěchat, nekoupím hotové, ale raději si odpustím a doma později udělám své. Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
1000 gsyrového sádla bez kůže
4 lžícestudené vody
4 lžícemléka
- Sádlo nakrájíme na kostky 2x2 cm, vhodíme do kastrolu, přidáme vodu a hořák zapneme na plný výkon. Promícháme.
- Až se sádlo rozvoní a začne se topit, plamen snížíme na minimum. Občas promícháme a šťouchadlem na brambory sádlové kostky tlačíme ke dnu.
- Jakmile škvarky zezlátnou, vybereme je děrovanou lžící do misky. Sádlo opatrně přes sítko slijeme do sklenice.
- Škvarky vrátíme zpět do kastrolu, přidáme mléko a zesílíme plamen. Mícháme dokud se mléko neodpaří.
- Z tohoto množství máme víc jak sklenici 0,7 l a misku voňavých škvarků. Jednoduché, že?
Můj blog: Vaření s Tomem
KOMENTÁŘE K RECEPTU