NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Valašský měsíček
Valašský měsíček
Recept Valašský měsíček
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Petra H Petra H    ·   27.10.2017

Valašský měsíček

Tento druh vánočního cukroví milují moje děti. Nejen že vypadají krásně, ale ještě lépe chutnají. Pokud máte rádi chuť mandlí, doporučuji Vám na tyto svátky upéct tento druh cukrovíčka. Dělala jsem i domácí marcipán, přidala jsem i aroma a musím říct, že mi chutnal mnohem více než ten kupovaný. Při vyvalování jsem si pořád kousek odřízla a snědla a nakonec mi zůstalo pár kousků bez marcipánu :) Autor: Petra H.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Suroviny:

210 g
hladké mouky
70 g
cukr moučka
140 g
tuku
20 g
kakaa
40 g
mletých mandlí

Marcipán:

200 g
cukr moučka
200 g
sušeného mléka
1 lžička
mandlového aroma
1 lžíce
oleje
3-4 lžíce
studené vody (podle potřeby i více)
marmeláda na slepení
čokoláda na ozdobu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ze všech surovin na vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet.
  2. Těsto vyválíme, vykrajujeme měsíčky, dáváme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme.
  3. Pečeme klasika na 180 st. dozlatova. Sledujeme a vybíráme.
  4. Připravíme si marcipán a vykrájíme z něj stejné měsíčky.
  5. Upečený měsíček potřeme marmeládou a přilepíme měsíček z marcipánu. Nakonec pocákáme čokoládou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář