Valašský měsíček

Tento druh vánočního cukroví milují moje děti. Nejen že vypadají krásně, ale ještě lépe chutnají. Pokud máte rádi chuť mandlí, doporučuji Vám na tyto svátky upéct tento druh cukrovíčka. Dělala jsem i domácí marcipán, přidala jsem i aroma a musím říct, že mi chutnal mnohem více než ten kupovaný. Při vyvalování jsem si pořád kousek odřízla a snědla a nakonec mi zůstalo pár kousků bez marcipánu :) Autor: Petra H.

Přidal:, 27.10.2017
Kategorie: Vánoce, Vánoční cukroví, Koláče, cukroví
Valašský měsíček

Suroviny

Suroviny:
210 ghladké mouky
70 gcukr moučka
140 gtuku
20 gkakaa
40 gmletých mandlí
Marcipán:
200 gcukr moučka
200 gsušeného mléka
1 lžičkamandlového aroma
1 lžíceoleje
3-4 lžícestudené vody (podle potřeby i více)
marmeláda na slepení
čokoláda na ozdobu

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin na vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet.
  2. Těsto vyválíme, vykrajujeme měsíčky, dáváme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme.
  3. Pečeme klasika na 180 st. dozlatova. Sledujeme a vybíráme.
  4. Připravíme si marcipán a vykrájíme z něj stejné měsíčky.
  5. Upečený měsíček potřeme marmeládou a přilepíme měsíček z marcipánu. Nakonec pocákáme čokoládou.