Válečný pudinkový koláč

Recept Válečný pudinkový koláč

Přidal: , 19.4.2016

Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Válečný pudinkový koláč. Autor: P.T.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 19.4.2016

Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví

SUROVINY

Těsto:

400 gpolohrubé mouky
100 gmoučkového cukru
50 gtuku
1 bal.kypřící prášek
1 ksvejce
1 větší nebo 2 menší uvařené na jemno nastrouhané brambory

Náplň:

2 bal.čokoládové pudinky
750-800 mlmléka

Navrch:

dle chutirybízová marmeláda
200 gmoučkového cukru
2 lžícecitronové šťávy
2-3 lžícehorké vody

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Ze všech surovin vytvoříme na vále těsto. Rozdělíme na dvě stejné části a vyválíme do zhruba stejného tvaru a dáme na plech s pečícím papírem.Na pár místech propíchneme vidličkou. Pomašlujeme trochou mléka. Pečeme na 160°C zhruba 20 minut.
  2. Uvaříme si hustý pudink a rozetřeme jej rovnoměrně na jeden vychladlý plát těsta. Druhým plátem přikryjeme a necháme zchladit.
  3. Vrchní placku potřeme slabou vrstvou marmelády. Polevu si připravíme v porcelánové misce. Prosátý cukr smícháme s citronovou šťávou. Přidáme horkou až vroucí vodu a třeme dokud poleva není řídká. Je opravdu zapotřebí tento proces neuspěchat, protože pak poleva netuhne a nedrží na vrchu koláče a stéká dolů. Může to trvat klidně i deset minut. Hotovou polevu opatrně rozprostřeme na marmeládu, vytvoří se pěkné mramorování. Nakonec už jen pohlídat polevu, aby neutekla z koláče a dát vychladit. Koláč je dobrý hned, ale lepší je nechat ho uležet do druhého dne :)
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit