Ze všech surovin vytvoříme na vále těsto. Rozdělíme na dvě stejné části a vyválíme do zhruba stejného tvaru a dáme na plech s pečícím papírem.Na pár místech propíchneme vidličkou. Pomašlujeme trochou mléka. Pečeme na 160°C zhruba 20 minut.
Uvaříme si hustý pudink a rozetřeme jej rovnoměrně na jeden vychladlý plát těsta. Druhým plátem přikryjeme a necháme zchladit.
Vrchní placku potřeme slabou vrstvou marmelády. Polevu si připravíme v porcelánové misce. Prosátý cukr smícháme s citronovou šťávou. Přidáme horkou až vroucí vodu a třeme dokud poleva není řídká. Je opravdu zapotřebí tento proces neuspěchat, protože pak poleva netuhne a nedrží na vrchu koláče a stéká dolů. Může to trvat klidně i deset minut. Hotovou polevu opatrně rozprostřeme na marmeládu, vytvoří se pěkné mramorování. Nakonec už jen pohlídat polevu, aby neutekla z koláče a dát vychladit. Koláč je dobrý hned, ale lepší je nechat ho uležet do druhého dne :)