Vanilkové rohlíčky

Recept Vanilkové rohlíčky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pečení vánočního cukroví je v plném proudu. Tradiční vánoční vanilkové rohlíčky jsou podmínkou každých Vánoc. Každý má svůj osvědčený recept, který peče, ale sem tam třeba vyzkoušet i něco nového. Tyto jsou měkoučké, křehoučké a na jazyku se rozplývají. Jsou prostě fantastické. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

250 ghladká mouka
100 gmoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr
5 gprášek do pečiva
200 gmáslo
100 gmleté vlašské ořechy
1 ksvejce
moučkový a vanilkový cukr na obalení

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Všechny suroviny důkladně zpracujeme do hladkého těsta.
  2. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice na minimálně půl hodinu.
  3. Troubu předehřejte na 200 stupňů, připravíme si plech na pečení, který vyložíme papírem a můžeme se pustit do přípravy.
  4. Z těsto odebíráme menší kousky, ze kterých tvarujeme rohlíčky.
  5. Ukládáme na plech a pečeme 10-12 minut.
  6. Upečené necháme mírně vychladnout a obalíme je v moučkovém a vanilkovém cukru.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit