NejRecept.cz Dezerty Moučníky Vanilkové šneky se skořicí
Vanilkové šneky se skořicí
Recept Vanilkové šneky se skořicí
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   15.9.2015

Vanilkové šneky se skořicí

Tvarohové těsto a vanilková nádivka s chutí skořice. Bez kynutí, chutné a nadýchané.

Suroviny

Těsto:

250 g
tvaroh
6 lžic
mléko
1 ks
vejce
80 g
olej
100 g
kr. cukr
špetka
sůl
400 g
polohrubá mouka
1,5 ba.
prášek do pečiva

Nádivka:

2 bal.
vanilkový pudink
700 ml
mléko
1 lžička
skořice
cukr podle chuti

Poleva:

3 lžíce
moučkový cukr
1 lžíce
rum
1 lžíce
mléko
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vanilkový pudink rozmícháme v mléce, přidáme cukr podle chuti a 1 lžičku skořice. Uvaříme hustý pudink, který necháme mírně vychladnout.
  2. Tvaroh v misce smícháme s mlékem vajíčkem, olejem, cukrem a špetkou soli. Postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a zpracujeme hladké těsto, které na pomoučené pracovní desce rozválíme na tenký plát. Potřeme ho vanilkovým pudinkem a srolujeme. Nakrájíme na plátky široké cca 2 cm a ukládáme je na papírem vyložený plech na pečení.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 15 - 20 minut (horkovzduch).
  4. Upečené polijeme připravenou polevou z moučkového cukru, mléka a rumu. Dobrou chuť!

Zdroj: Ichkoche

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář