Vanilkové sváteční/vánoční kytičky

Krásné, slavnostní/vánoční kytičky s marmeládou. Pouze 4 suroviny vám postačí na přípravu vynikajícího křehkého vanilkového pečiva. Autor: Triniti

Přidal:, 9.12.2015
Kategorie: Sváteční pečení, Dezerty, Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Vanilkové sváteční/vánoční kytičky

Suroviny

270 gmáslo
90 gmoučkový cukr
2 lžičky vanilkový cukr nebo 1 lžička vanilková esence
270 ghladká mouka
marmeláda nebo jiná nádivka

Postup přípravy

  1. Troubu vyhřejeme na 175 stupňů a připravíme si plech, který vyložíme papírem.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem (nebo vanilkovou esencí) utřeme do pěny, přidáme po lžících mouku a ze všech surovin zpracujeme kuličku, kterou odložíme do lednice a necháme ji půl hodinu odležet.
  3. Připravíme si cukrářský sáček nebo obyčejný mikrotenový sáček /jeden roh odstřihneme cik-cak/ a na plech stříkáme malé kytičky, které pečeme v troubě 10 minut na 180 st.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Do středu dáme marmeládu nebo jinou nádivku a podáváme.