Vanilkovo kakaové vykrajované rohlíčky

Světlé těsto z klasické bílé pšeničné hladké mouky, másla, moučkového cukru, z vnitřku vanilkového lusku, žloutků, špetky soli a tmavé těsto ze špaldové mouky, s příchutí skořice. Bez krému, takže péct můžete v dostatečném předstihu a vydrží vám až do Vánoc. Samozřejmě pokud je všechny na posezení nesníte. Autor: Sladkosti

Přidal:, 11.12.2018
Kategorie: Sváteční pečení, Vanilkové rohlíčky, Dezerty, Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Vanilkovo kakaové vykrajované rohlíčky

Suroviny

Světlé těsto:
200 ghladké mouky
100 gmásla
50 gmoučkového cukru
špetkasoli
1 ksdřeň z vanilkového lusku
2 ksžloutky
Tmavé těsto:
150 gšpaldové mouky
špetkasoli
půl lžičkymleté skořice
75 gmásla
40 gmoučkového cukru
1 rovná lžícekakaa
1 ksžloutek

Postup přípravy

  1. Ze surovin na světlé těsto vypracujeme kuličku, zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice na minimálně 2 hodiny. Totéž uděláme i s tmavým těstem.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Těsta z chladničky vybereme, rozválíme na plát silný cca 2-3 mm, vykrojíme měsíčky a ukládáme na papírem vyložený plech. Na světlý měsíček položíme tmavý, o trošku menší.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů asi 10 minut. Upečené posypeme moučkovým cukrem.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky

Můj blog: Sladkosti