Vanilkovo kakaové vykrajované rohlíčky

Recept Vanilkovo kakaové vykrajované rohlíčky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Světlé těsto z klasické bílé pšeničné hladké mouky, másla, moučkového cukru, z vnitřku vanilkového lusku, žloutků, špetky soli a tmavé těsto ze špaldové mouky, s příchutí skořice. Bez krému, takže péct můžete v dostatečném předstihu a vydrží vám až do Vánoc. Samozřejmě pokud je všechny na posezení nesníte. Autor: Sladkosti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Světlé těsto:

200 ghladké mouky
100 gmásla
50 gmoučkového cukru
špetkasoli
1 ksdřeň z vanilkového lusku
2 ksžloutky

Tmavé těsto:

150 gšpaldové mouky
špetkasoli
půl lžičkymleté skořice
75 gmásla
40 gmoučkového cukru
1 rovná lžícekakaa
1 ksžloutek

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Ze surovin na světlé těsto vypracujeme kuličku, zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice na minimálně 2 hodiny. Totéž uděláme i s tmavým těstem.
  2. Těsta z chladničky vybereme, rozválíme na plát silný cca 2-3 mm, vykrojíme měsíčky a ukládáme na papírem vyložený plech. Na světlý měsíček položíme tmavý, o trošku menší.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů asi 10 minut. Upečené posypeme moučkovým cukrem.

Můj blog: Sladkosti

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit