NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Vanilkové rohlíčky Vanilkovo kakaové vykrajované rohlíčky
Vanilkovo kakaové vykrajované rohlíčky
Recept Vanilkovo kakaové vykrajované rohlíčky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Sladkosti.net Sladkosti.net    ·   11.12.2018

Vanilkovo kakaové vykrajované rohlíčky

Světlé těsto z klasické bílé pšeničné hladké mouky, másla, moučkového cukru, z vnitřku vanilkového lusku, žloutků, špetky soli a tmavé těsto ze špaldové mouky, s příchutí skořice. Bez krému, takže péct můžete v dostatečném předstihu a vydrží vám až do Vánoc. Samozřejmě pokud je všechny na posezení nesníte. Autor: Sladkosti

45 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Světlé těsto:

200 g
hladké mouky
100 g
másla
50 g
moučkového cukru
špetka
soli
1 ks
dřeň z vanilkového lusku
2 ks
žloutky

Tmavé těsto:

150 g
špaldové mouky
špetka
soli
půl lžičky
mleté skořice
75 g
másla
40 g
moučkového cukru
1 rovná lžíce
kakaa
1 ks
žloutek
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ze surovin na světlé těsto vypracujeme kuličku, zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice na minimálně 2 hodiny. Totéž uděláme i s tmavým těstem.
  2. Těsta z chladničky vybereme, rozválíme na plát silný cca 2-3 mm, vykrojíme měsíčky a ukládáme na papírem vyložený plech. Na světlý měsíček položíme tmavý, o trošku menší.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů asi 10 minut. Upečené posypeme moučkovým cukrem.

Můj blog: Sladkosti

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář