Vánočka s rozinkami a posypaná mandlemi

Přidal: Danula Vašíčková, 15.12.2018
Kategorie: Vánočka, Vánoce, Sváteční pečení, Pečivo
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Bez vánočky by to dnes ráno snad ani nešlo... Letos jsem zkusila opět jiný recept a tahle sice není nadýchaná jako peříčko, ale pěkně vláčná a voňavá, prostě jako od maminky. Autor: Danka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Danula Vašíčková, 15.12.2018
Kategorie: Vánočka, Vánoce, Sváteční pečení, Pečivo
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
600 ghladké mouky
140 gkrystalu
1 rovná kávová lžičkasoli
špetkamuškátového květu
1/2 balíčkucitronové kůry
250 mlvlažného mléka
30 gčerstvého droždí
120 grozpuštěného másla
1 ksvejce
rozinky namočené v rumu
sekané mandle a mimo to vejce na potření
mandle na posyp
- Těsto zaděláno a vykynuto v pekárně. Nechala jsem proběhnout celý cyklus (90 minut) a pak ještě další hodinu a půl kynulo těsto zavřené v pekárně.
- Pak jsem rozdělila na 9 dílů, vyválela "hady" a upletla vánočku klasicky ze čtyř, tří a dvou pramenů.
- Nechala jsem kynout další hodinu a půl v igelitu.
- Pak jsem potřela celou vánočku rozšlehaným vejcem, posypala sekanými mandlemi a pekla 1 hodinu na 160 stupňů.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Vianočka s hrozienkami a posypaná mandľami.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Chałka świąteczna z rodzynkami, posypana migdałami.
KOMENTÁŘE K RECEPTU