Vánoční arašídová sluníčka

Recept Vánoční arašídová sluníčka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Ano, blíží se Vánoce a moje rodina ví, že kuchyň bude mou ložnicí. Miluji vánoční pečení. Je to pro mě radost, odpočinek a zresetování. Zapomenu na problémy, vyčistím si hlavu od zbytečných starostí a potěším své okolí sladkými dobrotami. Autor: Petra

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

170 ghladké mouky
50 gcukr moučka
100 gtuku (Hera)
100 gmletých nesolených arašídů
1/4 lžičkymleté kávy
50 gmedu

Poleva:

130 gbílé čokolády
70 gztuženého tuku
trochu žluté olejové potravinářské barvy

Dále potřebujeme:

arašídová pomazánka nebo marmeláda na slepení
sekané nesolené arašíd

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme alespoň 2 hodiny v lednici odležet (já nechávám přes noc).
  2. Těsto vyválíme a vykrajujeme tvary (já vykrajovala sluníčka), které dáváme na plech vyložený pečícím papírem a ve středně vyhřáté troubě asi na 170 stupňů upečeme (cca 7 min).
  3. Polovinu tvarů namáčíme do čokoládové polevy a ještě než poleva zaschne, posypeme sekanými arašídy. (Poleva: nalámanou čokoládu a pokrájený tuk rozehřejeme ve vodní lázni. Potom vmícháme žluté barvivo.)
  4. Slepujeme arašídovou pomazánkou nebo marmeládou.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit