NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Vánoční čokoládové lístky. Můj recept na vynikající vánoční cukroví.
Vánoční čokoládové lístky. Můj recept na vynikající vánoční cukroví.
Vánoční čokoládové lístky. Můj recept na vynikající vánoční cukroví.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Petra H

Sušenky, keksy, a malé pečivo, záleží jen na vašem výběru. Nedávno jsem objevila recept na tyto sušenky, když jsem hledala něco jednoduchého a chutného. Připravovala jsem je na Vánoce, ale rozhodně je můžete udělat i mimo tento svátek, takže doporučuji na víkendy také. Jsou skvělou doprovodnou pochoutkou k šálku kávy, takže rychle do kuchyně a připravte si tyto dvoubarevné lístky na nedělní odpoledne.

Petra H Petra H    ·   14.11.2023

Vánoční čokoládové lístky. Můj recept na vynikající vánoční cukroví.

Sušenky, keksy, a malé pečivo, záleží jen na vašem výběru. Nedávno jsem objevila recept na tyto sušenky, když jsem hledala něco jednoduchého a chutného. Připravovala jsem je na Vánoce, ale rozhodně je můžete udělat i mimo tento svátek, takže doporučuji na víkendy také. Jsou skvělou doprovodnou pochoutkou k šálku kávy, takže rychle do kuchyně a připravte si tyto dvoubarevné lístky na nedělní odpoledne.

25 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Suroviny
Suroviny:
150 g
hladká mouka
70 g
moučkový cukr
180 g
tuk
60 g
Solamyl
20 g
kakao
1 ks
žloutek
Krém:
Nutela
Čokoládová poleva hnědá a bílá:
100 g
čokoláda na vaření
50 g
Omega
100 g
bílá čokoláda
50 g
Omega
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
  1. Z mísy s všemi surovinami vytvoříme těsto, které necháme přes noc odpočinout.
  2. Těsto rozválíme a pomocí vykrajovátka vytvoříme lístečky, které umístíme na plech, který jsme předtím vyložili pečícím papírem a pečeme.
  3. Pečeme při teplotě 170 stupňů, dokud lístečky nezískají zlatavou barvu, což by mělo trvat asi 6-10 minut. Během pečení průběžně sledujeme stav lístečků.
  4. Když se polovina lístečků již vychladila, ponoříme je do části hnědé čokoládové polevy a necháme ji ztuhnout.
  5. Následně namáčíme druhou část lístečků do bílé čokoládové polevy a opět je necháme ztuhnout.
  6. Když poleva ztuhne, spojíme lístečky pomocí Nutelly.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář