Vánoční cukroví - DEN a NOC s čoko krémem

Křehké koláčky na vánoční stůl. Pokud znáte koláč den a noc, určitě si zapamatujete název tohoto vánočního cukroví. Autor: Triniti

Přidal:, 14.12.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Vánoční cukroví, Vánoce, Dezerty, Sváteční pečení
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Vánoční cukroví - DEN a NOC s čoko krémem

Suroviny

Těsto:
200 gmáslo
350 ghladká mouka
1 ksbílek
1 lžícezakysaná smetana
120 gmoučkový cukr
3 lžíceprášková čokoláda nebo kakao
Nádivka:
100 gmáslo
50 gmoučkový cukr
200 gčokoláda
1 lžícerum

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny kromě práškové čokolády zpracujeme na hladké těsto, které rozdělíme na polovinu. Do jedné poloviny přidáme práškovou čokoládu (klasický práškový čokoládový nápoj) a znovu propracujeme.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  2. Těsta vyválíme na tloušťku cca 3-5 mm a vykrojíme pomocí vykrajovátek různé tvary (stále myslíme na to, abychom měli stejný počet stejných tvarů i z tmavého i ze světlého těsta).
  3. Vykrojené tvary ukládáme na papírem vyložený plech na pečení a pečeme při teplotě 200 stupňů 5-9 minut. Do bílých tvarů můžeme udělat brčkem nebo malou skleničkou dírku, aby při zdobení vypadaly koláčky lépe.Tip: Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem
  4. Máslo utřeme s moučkovým cukrem a rumem do pěny, přidáme tenkým proudem rozpuštěnou čokoládu a vyšleháme nadýchaný krém, kterým budeme potírat tmavé kolečko a zakryjeme ho světlým kolečkem.