Vánoční cukroví - DEN a NOC s čoko krémem

Recept Vánoční cukroví - DEN a NOC s čoko krémem
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Křehké koláčky na vánoční stůl. Pokud znáte koláč den a noc, určitě si zapamatujete název tohoto vánočního cukroví. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

200 gmáslo
350 ghladká mouka
1 ksbílek
1 lžícezakysaná smetana
120 gmoučkový cukr
3 lžíceprášková čokoláda nebo kakao

Nádivka:

100 gmáslo
50 gmoučkový cukr
200 gčokoláda
1 lžícerum

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Všechny suroviny kromě práškové čokolády zpracujeme na hladké těsto, které rozdělíme na polovinu. Do jedné poloviny přidáme práškovou čokoládu (klasický práškový čokoládový nápoj) a znovu propracujeme.
  2. Těsta vyválíme na tloušťku cca 3-5 mm a vykrojíme pomocí vykrajovátek různé tvary (stále myslíme na to, abychom měli stejný počet stejných tvarů i z tmavého i ze světlého těsta).
  3. Vykrojené tvary ukládáme na papírem vyložený plech na pečení a pečeme při teplotě 200 stupňů 5-9 minut. Do bílých tvarů můžeme udělat brčkem nebo malou skleničkou dírku, aby při zdobení vypadaly koláčky lépe.
  4. Máslo utřeme s moučkovým cukrem a rumem do pěny, přidáme tenkým proudem rozpuštěnou čokoládu a vyšleháme nadýchaný krém, kterým budeme potírat tmavé kolečko a zakryjeme ho světlým kolečkem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit