Vánoční cukroví, které nemá konkurenci - Linecké ořechové kostky

Recept Vánoční cukroví, které nemá konkurenci - Linecké ořechové kostky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

tak jsem vyzkoušela první vánoční recept, dokud je ještě trochu víc času. Jsou to Linecké ořechové kostky. Jen u té druhé vrstvy bych asi jako laik trochu tápala, jak to udělat. Takže jsem vyšlehala máslo s cukrem, pak jsem přidala mleté ořechy, rum a kůru, a nakonec jsem vmíchala ušlehaný sníh z bílků. Krájela jsem kostičky o velikosti cca 4x4cm. Jinak jsou chuťově vynikající. Doma prohlásili, že to bude ,,top" letošních vánoc. Jádrové rohlíčky prý mají velkou konkurenci (ty byly topem do teď) :-D Autor: Petra

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Linecké těsto:

150 gpolohrubá mouka
150 ghladká mouka
100 gmoučkový cukr
200 gmáslo
1 ksvejce

Ořechové těsto:

250 gmáslo
250 gmoučkový cukr
150 gmleté ořechy
2 PLrum
1 kscitron - kůra
7 ksbílky

Poleva:

7 ksžloutky
300 gmoučkový cukr
2 PLrum

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Připravíme klasické linecké těsto - polohrubou a hladkou mouku prosejeme přes sítko, přidáme na kostičky nakrájené máslo a cukr. Kuličku těsta zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice na 2 hodiny. Zatímco linecké těsto odpočívá, připravíme ořechové těsto.
  2. Takže jsem vyšlehala máslo s cukrem, pak jsem přidala mleté ořechy, rum a kůru, a nakonec jsem vmíchala ušlehaný sníh z bílků.
  3. Linecké těsto rozválíme na velikost plechu, naneseme ořechové těsto, rovnoměrně uhladíme a dáme zapéct. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 150 stupňů asi 40 minut.
  4. Po upečení hned potíráme žloutkovou polevou. Tím, že je koláč horký, žloutková poleva zaschne. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem a rumem do pěny.
  5. Ozdobíme dle vlastní fantazie - čokoládou a oříšky.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit