NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Linecké cukroví Vánoční cukroví - Linecké sněhové věnečky
Vánoční cukroví - Linecké sněhové věnečky
Recept Vánoční cukroví - Linecké sněhové věnečky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Blažena Sadovská

Vánoce jsou brzy tady a vůně klasických pečených koláčků nesmí chybět. Připravte si klasické linecké pečivo se sněhovým krémem. Mňamka!

NejLucka NejLucka    ·   13.11.2014

Vánoční cukroví - Linecké sněhové věnečky

Vánoce jsou brzy tady a vůně klasických pečených koláčků nesmí chybět. Připravte si klasické linecké pečivo se sněhovým krémem. Mňamka!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

SUROVINY NA 60 PORCÍ:

300 g
hladká mouka speciál
100 g
moučkový cukr
200 g
Palmarín
1 bal.
prášek do pečiva
1 ks
vejce
1 bal.
vanilkový cukr
trochu strouhaná citronová kůra

Bílková PĚNA:

4 ks
bílek
360 g
krystalový cukr jemný

DO STŘEDU:

250 g
rybízový džem
trochu vody
trochu rumové aromy
Postup receptu
Vytisknout
  1. Těsto: mouku, moučkový cukr a prášek do pečiva smícháme, přidáme vejce, palmarín a citrónovou kůru a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a odložíme na 30 minut do chladu. Rozválíme ho na tloušťku 3mm, vykrajujeme kolečka a pečeme ve vyhřáté troubě. Necháme vychladnout.
  2. Bílková pěna: 240 g krystalového cukru dáme do katrólika, zalijeme vodou, tolik aby byl cukr zalitý, asi 100-120 ml. Když začne vřít, snížíme teplotu na minimum a vaříme dokud se cukr nerozpustí, bez míchání. 4 bílky vyšleháme se špetkou soli do pěny, zašleháme po lžících 120 g krystalový cukr a po troše přidáváme uvařený sirup. Celkem šleháme 3-5 minut dobře nahusto. Cukr, který zůstal nerozpuštěný v kastrůlku nepřidáváme, aby neucpal cukrářsky sáček.
  3. Upečené kolečka si rozložíme po plechu a pomocí cukrářského sáčku bílkovou pěnu ozdobně nastříkáme na kolečka. Sušíme v troubě při 50 stupních, asi 45 minut.
  4. Rybízový džem smícháme s vodou, zahřejeme, přidáme rumové aroma a po vychladnutí naneseme cukrářským sáčkem do středu každého věnečku. /Stačí i samotný džem/ Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - Blažena Sadovská 

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář