NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Nepečené cukroví Vánoční klasika v exotickém kabátku – nepečené kokosové úlky, které jsou téměř bez práce.
Vánoční klasika v exotickém kabátku – nepečené kokosové úlky, které jsou téměř bez práce.
Recept Vánoční klasika v exotickém kabátku – nepečené kokosové úlky, které jsou téměř bez práce.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Tanya Šťástková

Nepečené včelí úlky patří k nejoblíbenějším vánočním sladkostem – a tato kokosová verze je skutečným potěšením pro všechny milovníky exotických chutí. Jejich příprava je jednoduchá hlavně proto, že nevyžaduje pečení. Úlky si tak můžete klidně připravit i těsně před Štědrým dnem. Autor: Tanya Šťástková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   27.10.2025

Vánoční klasika v exotickém kabátku – nepečené kokosové úlky, které jsou téměř bez práce.

Nepečené včelí úlky patří k nejoblíbenějším vánočním sladkostem – a tato kokosová verze je skutečným potěšením pro všechny milovníky exotických chutí. Jejich příprava je jednoduchá hlavně proto, že nevyžaduje pečení. Úlky si tak můžete klidně připravit i těsně před Štědrým dnem. Autor: Tanya Šťástková

25 min
Čas přípravy
Suroviny

Úlky:

200 g
strouhaný kokos
100 g
moučkový cukr
80 g
máslo
1 ks
bílek
2 lžíce
čerstvé mléko
6 lžic
sušené mléko
2 lžíce
rum
podle potřeby
kulaté piškoty

Náplň:

podle potřeby
vaječný likér
podle potřeby
sušené mléko
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy

Jemné kokosové těsto se spojuje s lahodnou náplní z vaječného likéru, který úlkům dodá zajímavý sladký finiš a krémovou strukturu. Kromě chuti potěší cukroví i pěkným vzhledem, který na svátečním stole krásně vynikne.

  1. Nejprve smícháme suché ingredience – strouhaný kokos, moučkový cukr a sušené mléko.
  2. Poté k nim postupně přidáme všechny ostatní suroviny, tedy změklé máslo, bílek, čerstvé mléko a rum, a vypracujeme pevné těsto.
  3. Z těsta odebíráme menší části, které vtlačujeme do formiček.
  4. Úlky naplníme vaječným likérem smíchaným se sušeným mlékem, díky kterému není likér tak tekutý a lépe se s ním pracuje.
  5. Úlky zakončíme kulatým piškotem a necháme ztuhnout.

Včelí úlky jsou klasikou, která nesmí chybět na svátečním stole. Pokud byste si chtěli připravit tradiční verzi, inspirujte se tímto receptem, který budete mít hotový do 20 minut.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář