Vánoční perníkové kuličky obalené v kokosu

Recept Vánoční perníkové kuličky obalené v kokosu
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Perník je už tradice, ale dnes jsem vyzkoušela perníkové kuličky, do kterých jsem přidala domácí povidla a vaječný likér. Obalila jsem je v kokosu. Chuťově byly fantastické. Vyzkoušejte. Autor: Karambola

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Cesto:

2 ksvejce
250 mlmléko
125 gmáslo
250 gkrystalový cukr
2 lžícemed
2 lžícekakao
1 lžičkainstantní káva
1 lžičkaskořice
1 lžícepovidla
300 ghladká mouka
1 lžičkajedlá soda
2 lžičkyperníkové koření

Dále:

200 mlvaječný likér
4 lžíce švestková povidla
100 gčokoláda
100 mlsmetana ke šlehání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Do hrnce dáme máslo, cukr a med. Necháme rozpustit a přidáme povidla. Do misky dáme vajíčka, vidličkou je rozšleháme, přidáme mléko a promícháme. Přidáme rozpuštěné máslo s cukrem a medem. Na závěr přimícháme všechny sypké suroviny, které jsme si předem promíchali.
  2. Vzniklé těsto nalijeme na plech, který jsme vymazali máslem a vysypali moukou. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 35 minut – sledujeme.
  3. Po upečení necháme vychladnout a nakrájíme na malé kousky, které dáme do větší misky. Přidáme povidla, vaječný likér, případně rozinky, brusinky, kousky čokolády,... Já jsem přidala i čokoládu, kterou jsem rozpustila v horké smetaně ke šlehání.
  4. Pořádně rozmačkáme v rukou. Vymícháme kompaktní hmotu, ze které lze tvarovat kuličky. Na závěr obalujeme v kokosu.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit