NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Vánoční rumové měsíčky z máslového těsta. Když do polevy přidáte tuto surovinu, bude krásně lesklá.
Vánoční rumové měsíčky z máslového těsta. Když do polevy přidáte tuto surovinu, bude krásně lesklá.
Recept Vánoční rumové měsíčky z máslového těsta. Když do polevy přidáte tuto surovinu, bude krásně lesklá.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Jemné a vláčné těsto, které skvěle doplňuje sladká rumová poleva. Nejprve jsem si myslela, že těsto bude hutné a nebude se pěkně vykrajovat do tvaru měsíčku, ale výsledek mě mile překvapil. S polevou jsem nejspokojenější, když přidávám i olej. Tehdy se krásně leskne. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   28.10.2024

Vánoční rumové měsíčky z máslového těsta. Když do polevy přidáte tuto surovinu, bude krásně lesklá.

Jemné a vláčné těsto, které skvěle doplňuje sladká rumová poleva. Nejprve jsem si myslela, že těsto bude hutné a nebude se pěkně vykrajovat do tvaru měsíčku, ale výsledek mě mile překvapil. S polevou jsem nejspokojenější, když přidávám i olej. Tehdy se krásně leskne. Autor: Karambola

20 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

150 g
máslo
150 g
krystalový cukr
3 ks
vejce
150 g
hladká mouka
20 g
kakao

Poleva:

200 g
moučkový cukr
1 lžíce
olej
2 lžíce
horká voda
4 lžíce
rum
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření

Rumové měsíčky jsou výborným vánočním pečivem. Mají výraznou chuť a dlouhou trvanlivost, díky čemuž si je můžete připravit i do zásoby na celé svátky.

  1. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Poté zašleháme vejce. Šleháme, dokud nevznikne nadýchaná pěna, do které přidáme mouku s kakaem. Připravené těsto naneseme na plech o velikosti 20 x 30 cm, který jsme vyložili pečicím papírem, a dáme péct.
  2. Pečeme na 180 °C 25 minut. Po upečení necháme chvíli vychladnout, ještě za tepla polijeme polevou a počkáme, až zaschne.
  3. Poleva: Moučkový cukr s horkou vodou, olejem a rumem vyšleháme do hustší polevy.
  4. Pomocí kulaté formičky, kterou po každém vykrojení namočíme do horké vody, vykrajujeme měsíčky.

Hotové měsíčky, kterým poleva důkladně zaschla, uložíme do nádoby s víkem a skladujeme stejně jako vanilkové rohlíčky, linecké koláčky či perníčky – tedy v chladu a na tmavém místě.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář