NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Recept na vánoční zasněžené kmeny. Obohaťte své sváteční pečení tímto hitem letošních Vánoc.
Recept na vánoční zasněžené kmeny. Obohaťte své sváteční pečení tímto hitem letošních Vánoc.
Recept na vánoční zasněžené kmeny. Obohaťte své sváteční pečení tímto hitem letošních Vánoc.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Tak tohle mě opravdu zaujalo! Dokonalá podoba jako originál, a přitom jsou to chutné sladké koláčky. Jemná chuť skořice, kakaové těsto, které na povrchu křupne a uvnitř je jemné jako pavučinka. Rozhodně vyzkoušejte na nadcházející vánoční svátky. Při pečení vám nádherně provoní celý byt. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   25.11.2024

Recept na vánoční zasněžené kmeny. Obohaťte své sváteční pečení tímto hitem letošních Vánoc.

Tak tohle mě opravdu zaujalo! Dokonalá podoba jako originál, a přitom jsou to chutné sladké koláčky. Jemná chuť skořice, kakaové těsto, které na povrchu křupne a uvnitř je jemné jako pavučinka. Rozhodně vyzkoušejte na nadcházející vánoční svátky. Při pečení vám nádherně provoní celý byt. Autor: Karambola

35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny
1 ks
vejce
80 g
moučkový cukr
120 g
máslo
1 lžíce
kakao
250 g
hladká mouka
1/2 lžičky
prášek do pečiva
trochu
skořicový cukr
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Tyto zasněžené kmeny jsou nejen chutným, ale i originálním cukrovím. Na stole se budou krásně vyjímat a přitahovat pozornost. Jejich příprava je rychlá, což před Vánoci jistě oceníte, a zvládne ji každý – dokonce i úplný začátečník.

  1. Všechny ingredience kromě skořicového cukru dáme do mísy a vypracujeme hladké, pružné těsto, které se netrhá. Oddělíme 1/3 těsta a obarvíme ji kakaem. Pokud by se kakaové těsto drobilo, přidáme po lžičkách vodu, aby bylo také pružné.
  2. Světlé těsto rozválíme, jemně posypeme skořicovým cukrem – použijeme jemné sítko, aby byla skořice rovnoměrně rozprostřená. Těsto opatrně zarolujeme a odložíme stranou. Rozválíme kakaové těsto, do jeho středu vložíme rolku světlého těsta se skořicí a obalíme ji kakaovým těstem. Rozdělíme na polovinu a rukama ještě zpracujeme na "štíhlejší" váleček.
  3. Pomocí vidličky na povrchu uděláme jemné zářezy připomínající kůru stromu.
  4. Nožem nakrájíme na stejně velké kousky, které položíme na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Pečeme při 180 °C asi 20 minut – kontrolujeme podle velikosti jednotlivých kousků.

Hotové cukroví posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Pokud chceme, aby vydrželo co nejdéle, skladujeme ho na chladném a tmavém místě.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář