Vařené hovězí s koprovou omáčkou

Recept Vařené hovězí s koprovou omáčkou

Přidal: , 26.3.2015

Kategorie: Hovězí, Maso, Oběd, Omáčky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Chutně a tradičně. Hovězí vařené s tradiční koprovou omáčkou. Hlavní jídlo, které zasytí. Dobrou chuť!

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 26.3.2015

Kategorie: Hovězí, Maso, Oběd, Omáčky

SUROVINY

Potřebujeme:

hovězí maso
300 mlsmetana na vaření nebo šlehačkový
2 lžícehladká mouka
2 lžícemáslo
1/2 litrůmasový vývar (z 1 kostky bujónu Masox)
1 lžícecukr
2 lžíceocet
1 svazekkopr
sůl
pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Hovězí masíčko si uvaříme v polévce, bylo by škoda jen tak ve ho vařit ve vodě. Nařežeme si ho na plátky napříč vláknům a podáváme s omáčkou a knedlíkem.
  2. Omáčka: Mouku dáme do rozehřátého másla a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Rozředíme ji vývarem a pořádně rozšleháme, necháme ji sevřít a teplotu následně snížíme. Povaříme za občasného míchání přibližně 20 minut.
  3. Smetanu přilijeme a krátce povaříme. Ochutíme omáčku octem, cukrem a osolíme podle chuti. Na závěr přimícháme nakrájený kopr.
  4. Omáčku servírujeme s hovězím masem a knedlíkem nebo natvrdo uvařenými vajíčky a bramborami.

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit