Vařené hovězí s koprovou omáčkou

Přidal: NejLucka, 26.3.2015
Kategorie: Hovězí maso, Maso, Oběd, Omáčky, Část dne, Koprová omáčka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Chutně a tradičně. Hovězí vařené s tradiční koprovou omáčkou. Hlavní jídlo, které zasytí. Dobrou chuť!
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 26.3.2015
Kategorie: Hovězí maso, Maso, Oběd, Omáčky, Část dne, Koprová omáčka
SUROVINY
Potřebujeme:
hovězí maso
300 mlsmetana na vaření nebo šlehačkový
2 lžícehladká mouka
2 lžícemáslo
1/2 litrůmasový vývar (z 1 kostky bujónu Masox)
1 lžícecukr
2 lžíceocet
1 svazekkopr
sůl
pepř
- Hovězí masíčko si uvaříme v polévce, bylo by škoda jen tak ve ho vařit ve vodě. Nařežeme si ho na plátky napříč vláknům a podáváme s omáčkou a knedlíkem.
- Omáčka: Mouku dáme do rozehřátého másla a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Rozředíme ji vývarem a pořádně rozšleháme, necháme ji sevřít a teplotu následně snížíme. Povaříme za občasného míchání přibližně 20 minut.
- Smetanu přilijeme a krátce povaříme. Ochutíme omáčku octem, cukrem a osolíme podle chuti. Na závěr přimícháme nakrájený kopr.
- Omáčku servírujeme s hovězím masem a knedlíkem nebo natvrdo uvařenými vajíčky a bramborami.
Zdroj: Pečené, varené s Ivou
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Varené hovädzie s kôprovou omáčkou.
KOMENTÁŘE K RECEPTU