NejRecept.cz Dezerty Moučníky Vázané koláčky
Vázané koláčky
Recept Vázané koláčky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
lusi    ·   25.1.2017

Vázané koláčky

S kynutým těstem pracuji velmi ráda. Samozřejmě pokud je dobré, dobře se s ním pracuje a nelepí se. Toto těsto je moje osvědčená klasika, vůbec se nelepí na pracovní desku a po upečení je krásně nadýchané. Jako pavučinka - měkoučké, má pěkné bublinky a je dobré i na druhý den. Setkala jsem se s kynutým těstem, které bylo po upečení jemné, měkké, nadýchané, ale když koláčky zůstali na další dny, zcela ztuhlo, bylo gumové a koláčky se daly jíst pouze s kávou nebo s čajem :) Autor: Lusi

Suroviny

Těsto:

40 g
droždí
150 g
cukru
500 g
hl. mouky
špetka
sůl
200 ml
mléka
2 ks
vejce
100 g
másla

Nádivky - maková:

250 g
máku (mletého)
300 ml
mléka
cukr, skořice
citronová kůra

Tvarohová:

1 bal.
tvaroh
10 dkg
cukr moučka
1 bal.
vanilkový cukr
1/4 l
mléka
pár kapek
rumu
1 ks
žloutek
hrst
rozinek

Drobenka:

80 g
másla
100 g
cukru moučka
80 g
hrubé mouky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Z droždí, lžíce cukru, dvou lžic mouky a 1/2 vlažného mléka připravíme kvásek a necháme ho v teple vzejít.
  2. Zbylou mouku i cukr, špetku soli, vejce, zbytek vlažného mléka a vzešlý kvásek zlehka propracujeme.
  3. Přilijeme rozpuštěného másla a vypracujeme těsto. Necháme ho na teplém místě hodinu.
  4. Z těsta vyválíme plát, asi 0,5cm silný. Rádylkem vykrajujeme čtverečky a plníme nádivkami. Vždy protilehlé konce spojíme a stlačíme k sobě, aby se koláčky během pečení nerozlepily.
  5. Koláčky potřeme rozpuštěným máslem a posypeme drobenkou. A pečeme v předehřáté troubě při 170 °C. Nakonec je jemně pocukrujeme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář