Vdolky s povidly, tvarohem a šlehačkou

Recept Vdolky s povidly, tvarohem a šlehačkou

Přidal: , 28.6.2015

Kategorie: Nejlepší dezerty, Koblihy, Dezerty, Oběd, Chuťovky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Zchladlé vdolky podélně rozkrojíme. Potřeme povidly, posypeme tvarohem, ozdobíme šlehačkou a podáváme. Autor: siesta

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 28.6.2015

Kategorie: Nejlepší dezerty, Koblihy, Dezerty, Oběd, Chuťovky

SUROVINY

Budeme potřebovat:

500 ghladké mouky
250 mlmléka
1/2 kostičkykvasnic
hrstcukru
špetkasoli
2 ksvejce
5 lžicoleje

Na podávání:

hrušková nebo jablečná povidla
tvrdý tvaroh
šlehačka

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Ohřejeme mléko, přidáme lžičku cukru a nadrobené kvasnice a necháme vzejít kvásek. Přidáme ho k ostatním surovinám a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teple vykynout.
  2. Z těsta tvoříme bochánky, přendáme na plech a ještě chvilku necháme kynout. Potřeme rozehřátým sádlem. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut dozlatova.
  3. Zchladlé vdolky podélně rozkrojíme. potřeme povidly, posypeme tvarohem, ozdobíme šlehačkou a podáváme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit