Na základní vrstvu: V kuchyňském robotu rozdrtíme sušenky, až nám vznikne moučná konzistence. Poté přidáme datle postupně dle potřeby, dokud nebude těsto tvárné a lepivé. Pomůžeme si rovněž několika lžícemi vody. Až bude směs ideální konzistence, čili tvárná a nebude se rozpadat, vyjmeme ji na plát vyložený pečícím papírem a vytvarujeme tak, aby byla všude stejně vysoká a měla rovné strany. Poté dáme základní vrstvu vychladit na aspoň 4 hodiny do lednice.
Na karamel: Do mixéru vložíme na kousky pokrájený banán a větší množství datlí, dokud nám nevznikne těstíčko krémové konzistence (pozor! nesmí být příliš řídké). Poté si necháme zkaramelizovat třtinový cukr na ohni a neustále mícháme, poté karamel necháme trochu vychladit, ale stále mícháme, aby se nesrazil, přendáme do náplně a rychle mícháme dohromady, dokud nebude náplň jednotvárná, sjednocená. Když nedosáhneme ideální konzistence, přidáme datlový sirup. Až budeme mít základní vrstvu vychlazenou, náplň na ni naneseme a necháme chladit několik hodin. Náplň nikdy úplně neztuhne, ale s tím si nedělejte hlavu.
Závěr: Nakonec, až budeme mít vše vychlazeno, opatrně ostrým nožem pokrájíme těsto na papíře na tyčinky a opatrně jednotlivé kousky od sebe oddělíme. Rozehřejeme si ve vodní lázni čokoládu, do které přidáme kokosový olej pro lepší tuhnutí v lednici. Čokoládu naneseme na vychlazené tyčinky a necháme tuhnout vše dohromady nejlépe přes noc.