Veganský čokoládový koláč

Recept Veganský čokoládový koláč
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Veganský čokoládový koláč s kokosovým mlékem. Do těsta nejde žádné vajíčko ani máslo. Je trochu tužší, ale to kvůli tomu, že je veganský. Určitě vyzkoušejte. Fantastická sladká dobrota. Autor: Domi

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Cesto:

200 ghladká mouka
100 gkokos
1 lžičkaprášek do pečiva
200 gcukr
300 mlkokosové mléko
1 a 1/2 lžícekakao

Poleva:

50 gčokoláda
3 lžícekokosové mléko

Na vrch:

hrstvlašské ořechy

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. V míse si smícháme všechny sypké suroviny jako mouku, kokos, prášek do pečiva, cukr. Pořádně promícháme, aby se směs spojila.
  2. Kokosové mléko by mělo být pokojové teploty nebo si zahřeje v hrnci na tekuté a změřte požadované množství.
  3. K sypké směsi přilijeme kokosové mléko a pořádně mícháme metličkou. Pokud je těsto dobře zamíchané, můžeme polovinu těsta vylít do formy v průměru 17-18 cm, kterou jsme si vystlali papírem.
  4. Do druhé poloviny těsta přimícháme kakao a pořádně zamícháme. Můžeme přidat trošku vody, pokud se těsto bude zdát tuhé.
  5. Kakaové těsto nanášíme po lžících na bílou směs. Vařečkou uděláme do těsta jakoby osmičku.
  6. Takto připravené těsto dáme péct na 45 min při 180 C. Korpus můžeme zkoušet špejlí či je upečený. Koláč je upečený tehdy, je-li špejle suchá.
  7. Necháme vychladnout a už si jen rozpustíme čokoládu v páře a přidáme kokosové mléko. Poleva by měla být hladká. Připravenou polevu nalijepe na koláč. Ozdobíme ořechy a dáme zatuhnout do chladu.
  8. Po zatuhnutí můžeme podávat. Dobrou chuť.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit