Vegetariánské tortilly

Musím se přiznat, že někdy vůbec, ale vůbec nestíhám vařit nebo péct. Koupím polotovar tortily, které zlehka osmahnu z obou stran dozlatova (ale ne příliš dlouho, aby se při stáčení nelámaly) a naplním je zeleninou, případně masem a oběd je hotový. Autor: LuckaZubata

Vegetariánské tortilly

Suroviny

3 tortilly (placky)
1 mozzarella
rajče
mrkev
okurek
lžička kmínu
sůl
indické koření
olivový olej
ledový salát
rozinky

Postup přípravy

  1. Placky si osmahneme z obou stran na suché pánvi. Necháme je tam jen krátkou dobu, dáváme pozor, aby se nám nespálili.
  2. Doprostřed placek ihned klademe nakrájenou mozzarellu.
  3. Zeleninu si nakrájíme na kostičky a podusíme je na rozpálené pánvi na olivovém oleji. Osolíme a okořeníme. Přidáme rozinky a vše promícháme.
  4. Na roztopenou mozzarellu dáme trochu zeleninové směsi a složíme. Začneme tak, že přehneme spodní část placky, následně přehneme levou stranu placky směrem ke středu a poté pravou stranu, nebo můžeme také přehnout levou stranu směrem ke středu a srolovat. Návod však bývá i na obale.