Veka z majolky a zelný ,,vlašák,,

Ať už se pořádá jakákoliv oslava, chlebíčky prostě nesmějí chybět. Včerejší odlehčená verze z domácí veky a oblíbeného salátu... Nedávno jsem byla v nouzi a tak jsem veku koupila a řeknu vám, asi jsem to udělala naposled. Byla sypká, suchá a dovolím si říci, i když by se na jídlo nemělo takto mluvit, velmi špatná. Tak jsem oprášila své staré recepty a tentokrát jsem si domácí pečivo sama upekla. Autor: Danka

Přidal:, 17.8.2018
Kategorie: Pečivo, Saláty
Čas přípravy:
Čas vaření:
Veka z majolky a zelný ,,vlašák,,

Suroviny

Veka:
500 ghladké mouky
3 lžičkycukru
2 lžičkysoli
250 mlvlažného mléka
50 gčerstvého droždí
2 vrchovaté lžícemajonézy (80g)
2 lžíceoleje
1 lžičkadrceného kmínu
Zelný "vlašák":
1 sklenicesterilovaného bílého zelí
300 gšunky nebo měkkého salámu
1 ksstředně velká cibule
5 ksnatvrdo uvařených vajec
tatarská omáčka (1 malá sklenička)
mletý černý pepř

Postup přípravy

  1. Veka:
    Zpracováno a vykynuto v pekárně, ale lze i růčo. Vykynuté rozdělit na 2 díly, pokud chceme velké veky nebo na 4 díly, pokud chceme bagetky na jednohubky.
  2. Bochánky nechat pod igelitem 10 minut odpočinout, pak vytvarovat na plech s pečícím papírem, nechat pod igelitem asi 30 minut kynout.
  3. Pak potřít vejcem a péct 20 minut na 180 stupňů.
  4. Zelný "vlašák": 1 sklenice sterilovaného bílého zelí (scedit, vymačkat a překrájet nadrobno), 300g šunky nebo měkkého salámu (na nudličky), 1 středně velká cibule (nadrobno), 5 natvrdo uvařených vajec (na kostičky), tatarská omáčka (1 malá sklenička), mletý černý pepř.