NejRecept.cz Sváteční pečení Velikonoce Mazanec Velikonoční babiččin mazanec
Velikonoční babiččin mazanec
Recept Velikonoční babiččin mazanec
Lacusin Lacusin    ·   15.3.2016

Velikonoční babiččin mazanec

Na Velikonoce nesmí mazanec chybět v žádné domácnosti. Autor: Lacusin

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

600 g
hladké mouky
140 g
cukru
250 ml
vlažného mléka
30 g
droždí
1 ks
vejce
120 g
povoleného másla
1/2 lžičky
soli
1 lžička
citronové kůry
1 lžíce
rumu

Na dokončení:

50 g
mandlí
1 ks
vejce na potření
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, rum a 1 PL mouky. Trochu promícháme a necháme vzejít kvásek.
  2. Kvásek smícháme s ostatními surovinami na hladké a pružné těsto. Posypeme lehce moukou, přikryjeme utěrkou a necháme cca 1 hodinu kynout, až minimálně zdvojnásobí objem.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Vytvarujeme dva mazance, dáme na plech a necháme ještě 1/2 hodiny kynout. Poté potřeme vajíčkem a posypeme oloupanými mandlemi. Pečeme na 170 °C dozlatova.
Komentáře k receptu
Martina5055    ·   23.4.2020   ·   Odpovědět   ·  

vyzkoušeno, výborný recept a gramaž fajn na 2 kusy pro větší rodinu

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář