Velikonoční beránek s čokoládou

Přidal: Triniti, 28.3.2019
Kategorie: Sváteční pečení, Beránek, Velikonoce
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Nepřipravit beránka na Velikonoce je dá se říci hřích. Vynikající jemný, křehký piškotový beránek s kousky čokolády. Určitě vyzkoušejte. Při tomto receptu se mi ještě nestalo, aby se po vyklopení prolomil nebo nějaká část zůstala ve formě. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Triniti, 28.3.2019
Kategorie: Sváteční pečení, Beránek, Velikonoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
2 PLmáslo
3 PLstrouhanka
180 gpolohrubá mouka
1 bal.vanilkový cukr
200 gmoučkový cukr
2 PLhořká čokoláda
1 kscitrón - šťáva + kůra
4 ksvejce
2 PLvoda
- Žloutky vyšleháme spolu s moučkovým cukrem a vanilkou do pěny. Postupně přidáme mouku, kůru a šťávu z citronu, přidáme vodu a na závěr nastrouhanou čokoládu.
- Z bílků vyšleháme tuhý sníh a vařečkou ho jemně zapracujeme k žloutkové hmotě.
- Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, navrstvíme těsto zavřeme ho druhou polovinou formy a dáme péct. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 45 minut.
KOMENTÁŘE K RECEPTU