NejRecept.cz Sváteční pečení Velikonoce Beránek Velikonoční beránek s čokoládou
Velikonoční beránek s čokoládou
Recept Velikonoční beránek s čokoládou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Nepřipravit beránka na Velikonoce je dá se říci hřích. Vynikající jemný, křehký piškotový beránek s kousky čokolády. Určitě vyzkoušejte. Při tomto receptu se mi ještě nestalo, aby se po vyklopení prolomil nebo nějaká část zůstala ve formě. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   28.3.2019

Velikonoční beránek s čokoládou

Nepřipravit beránka na Velikonoce je dá se říci hřích. Vynikající jemný, křehký piškotový beránek s kousky čokolády. Určitě vyzkoušejte. Při tomto receptu se mi ještě nestalo, aby se po vyklopení prolomil nebo nějaká část zůstala ve formě. Autor: Triniti

35 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
2 PL
máslo
3 PL
strouhanka
180 g
polohrubá mouka
1 bal.
vanilkový cukr
200 g
moučkový cukr
2 PL
hořká čokoláda
1 ks
citrón - šťáva + kůra
4 ks
vejce
2 PL
voda
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
  1. Žloutky vyšleháme spolu s moučkovým cukrem a vanilkou do pěny. Postupně přidáme mouku, kůru a šťávu z citronu, přidáme vodu a na závěr nastrouhanou čokoládu.
  2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a vařečkou ho jemně zapracujeme k žloutkové hmotě.
  3. Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, navrstvíme těsto zavřeme ho druhou polovinou formy a dáme péct. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 45 minut.
  4. Po upečení formu přikryjeme navlhčenou utěrkou a necháme chvíli chladnout. Pak vyklopíme a vrch posypeme moučkovým cukrem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář