Velikonoční beránek s čokoládou

Nepřipravit beránka na Velikonoce je dá se říci hřích. Vynikající jemný, křehký piškotový beránek s kousky čokolády. Určitě vyzkoušejte. Při tomto receptu se mi ještě nestalo, aby se po vyklopení prolomil nebo nějaká část zůstala ve formě. Autor: Triniti

Přidal:, 28.3.2019
Kategorie: Sváteční pečení, Beránek, Velikonoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Velikonoční beránek s čokoládou

Suroviny

2 PLmáslo
3 PLstrouhanka
180 gpolohrubá mouka
1 bal.vanilkový cukr
200 gmoučkový cukr
2 PLhořká čokoláda
1 kscitrón - šťáva + kůra
4 ksvejce
2 PLvoda

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšleháme spolu s moučkovým cukrem a vanilkou do pěny. Postupně přidáme mouku, kůru a šťávu z citronu, přidáme vodu a na závěr nastrouhanou čokoládu.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a vařečkou ho jemně zapracujeme k žloutkové hmotě.
  3. Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, navrstvíme těsto zavřeme ho druhou polovinou formy a dáme péct. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 45 minut.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Po upečení formu přikryjeme navlhčenou utěrkou a necháme chvíli chladnout. Pak vyklopíme a vrch posypeme moučkovým cukrem.