NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Mrkvový dort Velikonoční dort - mrkvový korpus a tvarohově-mascarpone krém
Velikonoční dort - mrkvový korpus a tvarohově-mascarpone krém
Recept Velikonoční dort - mrkvový korpus a tvarohově-mascarpone krém
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: _Nikoleta_

S velikou nocí se mi spojují mrkvové recepty. Z mrkve víme udělat množství dezertů, ať už roládu, muffiny, koláče, ale typickým je mrkvový dort. Já jsem jeden připravila s velikonočním zdobením a musím říct, že vyšel skvěle. Doporučuji vyzkoušet.

_Nikoleta_    ·   9.4.2022

Velikonoční dort - mrkvový korpus a tvarohově-mascarpone krém

S velikou nocí se mi spojují mrkvové recepty. Z mrkve víme udělat množství dezertů, ať už roládu, muffiny, koláče, ale typickým je mrkvový dort. Já jsem jeden připravila s velikonočním zdobením a musím říct, že vyšel skvěle. Doporučuji vyzkoušet.

35 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Korpus

4 ks
vejce
120 g
třtinový cukr
50 g
máslo
150 g
hladká špaldová mouka
100 g
mleté vlašské ořechy
1 bal.
prášek do pečiva
1/2 lžičky
sušená citrónová kůra
1/2 lžičky
sušená pomerančová kůra
2 lžičky
mletá skořice
250 g
najemno nastrouhaná mrkev
200 ml
mléko
špetka
sůl

Krém

500 g
jemný tvaroh
250 g
mascarpone
200 g
cream cheese/ pomazánkové máslo
50 g
bílá čokoláda
50 g
moučkový cukr (případně více)
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
  1. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.
  2. Žloutky vyšleháme s cukrem. Přišleháme máslo pokojové teploty. Následně přidáme mléko a nastrouhanou mrkev a promícháme.
  3. V misce si smícháme suché ingredience, které přimícháme do žloutkové směsi. Nakonec jemně vmícháme sníh z bílků.
  4. Těsto vylijeme do formy vystlané pečícím papírem (pouze spodek) a pečeme při teplotě 170 stupňů cca 45-50 minut. Upečený korpus necháme vychladnout. Vychladlý korpus přeřízneme na tři části.
  5. Mascarpone a cream cheese krátce prošleháme, přidáme tvaroh a znovu prošleháme. Následně přimícháme cukr a rozpuštěnou bílou čokoládu. Čokoládu vmícháváme postupně a nesmí být horká.
  6. Hotovým krémem plníme korpusy. Dáme korpus, na něj vrstvu krému a zopakujeme s dalšími korpusy. Boky jsem jen uhladila a nechala jsem ho „polonahý“.
  7. Dort necháme zachladit, nakonec už jen ozdobíme podle představ.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář