Velikonoční dort - mrkvový korpus a tvarohově-mascarpone krém

Recept Velikonoční dort - mrkvový korpus a tvarohově-mascarpone krém
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

S velikou nocí se mi spojují mrkvové recepty. Z mrkve víme udělat množství dezertů, ať už roládu, muffiny, koláče, ale typickým je mrkvový dort. Já jsem jeden připravila s velikonočním zdobením a musím říct, že vyšel skvěle. Doporučuji vyzkoušet.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Korpus

4 ksvejce
120 g třtinový cukr
50 gmáslo
150 g hladká špaldová mouka
100 gmleté vlašské ořechy
1 bal.prášek do pečiva
1/2 lžičkysušená citrónová kůra
1/2 lžičkysušená pomerančová kůra
2 lžičkymletá skořice
250 g najemno nastrouhaná mrkev
200 ml mléko
špetkasůl

Krém

500 gjemný tvaroh
250 gmascarpone
200 gcream cheese/ pomazánkové máslo
50 g bílá čokoláda
50 g moučkový cukr (případně více)

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.
  2. Žloutky vyšleháme s cukrem. Přišleháme máslo pokojové teploty. Následně přidáme mléko a nastrouhanou mrkev a promícháme.
  3. V misce si smícháme suché ingredience, které přimícháme do žloutkové směsi. Nakonec jemně vmícháme sníh z bílků.
  4. Těsto vylijeme do formy vystlané pečícím papírem (pouze spodek) a pečeme při teplotě 170 stupňů cca 45-50 minut. Upečený korpus necháme vychladnout. Vychladlý korpus přeřízneme na tři části.
  5. Mascarpone a cream cheese krátce prošleháme, přidáme tvaroh a znovu prošleháme. Následně přimícháme cukr a rozpuštěnou bílou čokoládu. Čokoládu vmícháváme postupně a nesmí být horká.
  6. Hotovým krémem plníme korpusy. Dáme korpus, na něj vrstvu krému a zopakujeme s dalšími korpusy. Boky jsem jen uhladila a nechala jsem ho „polonahý“.
  7. Dort necháme zachladit, nakonec už jen ozdobíme podle představ.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit