Velikonoční hrudku neboli syrek připravujeme hlavně na velikonoční svátky. Někdo ji připravuje naslano s trochou petrželky, někdo bez, někdo zase přidává osmaženou cibulku, případně jen nakrájenou jarní cibulku, někdo ji naopak připravuje nasladko s přídavkem rozinek, s trochou rumu nebo bez. Existuje nespočetné množství receptů a je jen na vás, kterou variantu si zvolíte vy a která vám bude nejvíce vyhovovat. Autor: Karambola
Velikonoční hrudku neboli syrek připravujeme hlavně na velikonoční svátky. Někdo ji připravuje naslano s trochou petrželky, někdo bez, někdo zase přidává osmaženou cibulku, případně jen nakrájenou jarní cibulku, někdo ji naopak připravuje nasladko s přídavkem rozinek, s trochou rumu nebo bez. Existuje nespočetné množství receptů a je jen na vás, kterou variantu si zvolíte vy a která vám bude nejvíce vyhovovat. Autor: Karambola
Velikonoční hrudka nasladko je sice méně známá než ta naslano, ale chuťově je výborná a rozhodně se vyplatí ji vyzkoušet. U nás doma ji připravujeme pravidelně a ze stolu vždy zmizí jako první.
Kromě rozinek můžete do hrudky klidně přidat i jiné sušené ovoce. Podobně chutnají například brusinky. Máte chuť spíš na něco slaného? Vyzkoušejte tento recept na hrudku na slano, která je výborná například k šunkám či uzenému.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě